luni, iulie 22 2024

După o pauză de trei ani, pe 8 octombrie 2022, se revine acasă, în Crai

În sfîrșit, e oficial. Discuții și planuri pentru reluarea celei mai cunoscute și mai vechi competiții de alergare montană din România au mai fost. Dar acum este, în sfîrșit, oficial: pe 8-9 octombrie se va organiza cea de a XV-a ediție a Maratonului Piatra Craiului.

Sunt 17 ani de când începutul lunii octombrie ni-l petrecem în Piatra Craiului, ani de gânduri, eforturi și drumuri deschise, de bucurie și tristete, dar mai ales ani cu amintiri adânc întiparite. În tot acest răstimp am descoperit că mersul pe munte, sub orice formă: explorare la pas, alpinism, în alergare, pe schiuri, cu bicicleta sau cu parapanta, este precum libertatea: trebuie exersat zilnic, cu pasiune, dar cu atenția trează!

Firul poveștii Maratonului Piatra Craiului continuă în acest an cu a-XV-a editie… cu gânduri bune pentru voi toți, cei care iubiți natura și senzația fragilă de libertate pe care ea ne-o oferă…”, spune Lucian Clinciu, organizatorul evenimentului într-un mesaj public.

Înscrierile și mai multe informații vor fi disponibile pe carpathianman.ro, începînd de duminică 11 septembrie, ora 23:59.

Pentru cine nu știe… Pe 5 octombrie 2019 a avut loc a XIV-a ediție a Maratonului Piatra Craiului. În mod tragic, atunci, în timpul concursului, au murit doi alergători experimentați: Jakab Eniko (45 ani, din Odorheiu Secuiesc) și Eduard Klocek (39 ani, din Cluj). Ulterior, la scurt timp, a început și pandemia de coronavirus. Totuși, în anii din urmă, chiar dacă nu s-a mai alergat oficial, la început de octombrie, s-a organizat un marș/tură pe munte în memoria celor doi alergători.

Comments

comments

Previous

”Kenyencele” s-au transferat la Dinamo

Next

Denisa Dragomir. Titlu mondial la skyrunning

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also