luni, iulie 22 2024

Nou record mondial la semimaraton fete. Și competițiile locale.

Kiplagat
Semimaraton

La exact un an de zile de la momentul în care stabilise primul său record mondial în proba de semimaraton feminin, kenyanca Florence Kiplagat recidivează și duce recordul la 1h:05min:09sec, cu trei secunde mai puțin. Kiplagat a stabilit noi performanțe mondiale și pe distanțele de 15 km și 20 km. Rezultatul său a fost realizat în cadrul celei de-a 25-a ediții a eDreams Mitja Marató de Barcelona, unde au luat startul peste 14 mii de alergători. Mai multe detalii, în curând.

Campionatele de sală

Cei mai valoroşi atleţi ai României au concurat sâmbătă şi duminică, la Campionatul Naţional Indoor, ce a avut loc în nou renovata sală din Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din București. Rezultatele finale nu au fost încă afișate pe site-ul FRA, dar nu s-a realizat nicio performanță ieșită din comun. Săritorul în înălțime Mihai Donisan (26 de ani) a cucerit titlul de campion al României în sală, pe 2015, dar și premiul cel mare, de 10.000 de lei, pentru performanțele și constanța dovedite la cele trei concursuri din cadrul CN indoor. Cu această ocazie, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, a oferit câte un trofeu și o diplomă celor mai valoroși atleți ai anului trecut. Locul 1 a fost ocupat de săritorul Marian Oprea, care a ocupat locul 4 la CM de sală.

Pe zăpadă

– Peste 150 de persoane au participat la ediția a patra a Maratonului Zăpezii Isostar, desfășurat la Râșnov. Competiția, care a inclus probe de maraton, semimaraton, 30 km și 15 km, este inedită pentru că se desfășoară în condiții de iarnă, pe zăpadă. Câștigătorul probei de maraton a fost Istvan Szokolsky – 3h:14min:23sec, în timp ce pe primul loc la feminin s-a clasat Livia Szigyarto – 4h:46min:14sec. La semimaraton au câștigat Nicolae Buceanu – 1h:24min:43sec și respectiv Marcela-Diana Vlad – 1h:49min:12sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

– Tot sâmbătă 14 februarie, a avut loc ediția a doua a Runsilvania Night Race, o cursă de tip vertical pe timp de noapte, cu două secţiuni de concurs: alergare şi schi-alpinism (schi de tură). Traseul este comun ambelor probe şi măsoară 3.5 km, cu o diferenţă de nivel pozitivă de 530 m. Cei mai rapizi au fost: Nicolae Bălan – 28min:09sec și Florina Florian – 39min:04sec. Rezultatele oficiale sunt disponibile aici. Cursa face parte din circuitul Runsilvania Trail Tour, care include  şapte concursuri de alergare montană, în locaţii diferite, din trei judeţe ale Transilvaniei.

Comments

comments

Previous

Naționalele de atletism indoor

Next

Vânători versus alergători

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also