vineri, decembrie 8 2023

Kenyanca Florence Kiplagat a stabilit un nou record mondial la semimaraton. În aceeași competiție, Paula Todoran s-a clasat pe locul 3. Dar și despre alte competiții și alte recorduri.

Kiplagat

*** Atleta kenyancă Florence Jebet Kiplagat a stabilit duminică, 16 februarie, un nou record mondial la semimaraton, realizând timpul de 1h:05min:12sec. Performanța sa a fost realizată în cadrul celei de-a 24-a ediții a eDreams Mitja Marató de Barcelona, unde au luat startul peste 14 mii de alergători.

În aceeași competiții, un rezultat excelent a obținut și Paula Todoran, care s-a clasat pe locul 3, cu un timp de 1h:16min:40sec. Pe locul doi s-a situat britanica Nicola Duncan, 1h:12min:12sec. Proba masculină a fost câștigată de kenyanul  Eliud Kipchoge, cu timpul de 1h:00min:52sec.

”Aceasta e o zi pe care nu o s-o uit foarte ușor, sunt așa de fericită. Traseul a fost foarte rapid și vreau să mulțumesc paceri-lor mei, care au făcut o treabă foarte bună”, a spus  Kiplagat, conform site-ului IAAF. Fostul record mondial – 1h:05min:50sec – era deținut de o altă kenyancă, Mary Jepkosgei Keitany, din data de 18 februarie 2011.

*** Și pentru că tot am pomenit de un record mondial, să mai spunem că tot în week-end a fost stabilit un nou record indoor, într-o probă mai puțin cunoscută. Astfel, etiopianca Genzebe Dibaba a stabilit un nou record mondial în proba indoor de 2 mile, cu prilejul Grand-Prix-ului de la Birmingham, cu timpul de 9min:00sec:48/100. Dibaba, 23 ani, a ameliorat cu aproape 6 secunde fostul record mondial, stabilit de compatrioata său Meseret Defar în 2009.

*** Peste 150 de concurenți au luat startul sâmbătă 15 februarie la a treia ediție a Maratonului Zăpezii, competiție care a inclus mai multe probe: 15 km, 21 km, 30 km, maraton și maraton-ștafetă pentru copii. Podiumul la proba de maraton a fost: Timotei Păcurar, Florin Simion și Vasile Tilibașa, în timp ce în competiția feminină cele mai bune au fost: Claudia Costea, Adina Savu și Ana Băran. Cel mai în vârstă concurent a fost Gheorghe Moșion din Arad, 80 de ani, care a  alergat în proba de semimaraton.

Foto: Eurosport

Comments

comments

Previous

...despre oroarea cu trening mulat

Next

WinterTri Challenge. Primul triatlon al anului

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also