sâmbătă, iulie 13 2024

A fost o săptămână în care parcă lumea și-a tras sufletul după cele mai importante competiții ale toamnei. Adică s-a alergat mai puțin ca de obicei.

00
În week-endul 10-11 octombrie au fost așadar doar câteva concursuri. Dar să începem cu niște rezultate individuale.
Astfel, Daniel Stroescu a reușit să se claseze pe locul 2 în cadrul ultramaratonului Virgin Forest Trail, desfășurat în Grecia, parcurgând cei 162 de km ai cursei în 25h:29min:24sec. La rândul său, Iuliana Chiriac a câștigat proba de 44 de km a concursului, cu un timp de 5h:03min.

Și acum concursurile din România. Mai întâi, sâmbătă, s-a desfășurat a treia ediție a Șugaș Race, ce a inclus două probe: 16 km (800 m diferență de nivel) 27 km (1300m). Proba scurtă, unde au fost 110 participanți, a fost câștigată de Bogya Gergely (1h:11min:57sec) și respectiv de Iulia Zudor (1h:27min:08sec). În proba lungă (80 participanți) pe primele locuri s-au clasat Szabolcs Istvan Gyorgy (1h:53min:41sec) și respectiv Iulia Găinariu (2h:29min:54sec) Angela Teodorescu (2h:49min:48sec) . Rezultatele complete sunt disponibile aici. Competiția a inclus și o cursă pentru copii și una de biciclete MTB.

Duminică, la Oradea, a avut loc etapa finală a unui format de concurs care e adresat alergătorilor mai puțin competitivi, dar care reușește să ademenească multă lume spre alergare. E vorba de Crosul Companiilor, organizat de-a lungul anului în mai multe orașe: București, Cluj, Iași, Oradea și Tg. Mureș. Se aleargă pe distanța de 6 km, individual sau în ștafetă de trei persoane. Peste 2500 de sportivi amatori au luat startul la toate crosurile de anul acesta, dintre care circa 1300 numai la Cluj. Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Mai merită menționat că tot duminică s-a organizat o nouă ediție a Cupei Berii, un concurs scurt ca distanță, dar intens ca trăire. Și tot despre un fel de alergare, combinată de data aceasta cu orientarea sportivă a fost vorba și în cazul 3 Way Orienteering Challenge.

Iar la urmă, informația că cel mai bun maratonist român al momentului, Marius Ionescu, a fost legitimat de CSM Ploiești. În vârstă de 31 de ani, Marius Ionescu a câştigat în acest an maratonul de la Dusseldorf şi este primul atlet român calificat pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Comments

comments

Previous

Kona. Miță

Next

O alergare în pădure

2 comments

  1. corectie necesara: Long run fete – castigatoare GAINARIU IULIA (2h 29min 54sec) si nu Angela Teodorescu (2h 49min 48sec)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also