sâmbătă, iulie 13 2024

Deși au fost mai multe competiții care s-au desfășurat în week-endul abia încheiat, pe moment o să ne referim doar la două dintre ele – Semimaratonul București și cros la Cluj -, ale căror rezultate finale sunt disponibile în acest moment.

semi

* Peste 8000 de oameni din peste 50 de ţări au participat în sâmbătă 17 mai şi duminică 18 mai, la cea de a treia ediţie a Petrom Bucharest International Half Marathon. Învingător la semimaraton a fost kenyanul Maru David Kwemoi, cronometrat cu 01h:01min:43sec, urmat de către conaţionalul său, Chebii Daniel Kipchumba cu 01h:02min:27sec şi pe locul trei Mitke Girma Ashebir din Etiopia, cu 01h:02min:29sec. La categoria naţională a semimaratonului, Daniel Stefan Lupulescu s-a clasat pe locul întâi cu un timp de 01h:10min:09sec.

La proba semi maraton femei categoria internaţională, Chepkemoi Vicoty, tot din Kenya, a câştigat primul loc, terminând cursa în 01h:12min:17sec. Pe poziţie secundă a sosit Deme Tigist Bikila (Etiopia) cu timpul 01h:14min:18sec, iar pe trei Tanui Rodah Jepkorir(Kenya), cu un timp de 01h:15min:41sec.

La semi maraton scaune cu rotile, Ghoul Ahmad (Liban), a terminat cursa cu 59min:04sec, stabilind un record pentru această categorie. Atât la categoria femei cât şi la bărbaţi, timpii înregistraţi reprezintă recorduri pentru traseul Semi Maratonului Internaţional Bucureşti.

La cursa individuală de 10,548 km, câștigătorii au fost Liviu Croitoru, cu 34min:02sec la masculin şi respectiv Cristina Negru 36min:44sec, la feminin. Cursa de ștafetă a fost câştigată de echipa ”Cei 4 Fantastici” (Ștefan Oprina, Emanuel Trandafir, Cristi Luțic și Marius Bușcă), cu timpul 01h:07min:22sec. La Cursa Populară, pe distanța de 3km, Zaizan Ioan a înregistrat timpul de 08min:20sec la bărbaţi şi Luminiţa Achim, timpul de 09min:37sec la feminin. Au fost premiate Școala 146 şi Liceul Mihai Eminescu, care au avut cel mai mare număr de alergători.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Noutăţile competiţiei au fost: creşterea cu peste 60% a numărului de participanţi, extinderea perioadei de desfăşurare a evenimentului la două zile, prima zi fiind dedicată exclusiv curselor pentru copii, introducerea premiilor pentru fair-play, crearea a opt puncte de animaţie pe traseu, pentru încurajarea alergătorilor  şi dublarea numărului de expozanţi în Piaţa Constituţiei. Au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 17.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului.

* Circa 400 de alergători au participat, la Cluj, la  a patra ediție a Crosului de Noapte, o competiție de alergare organizată de către Runners Club și care a avut probe de 10 și respectiv 4 km. La proba mai lungă, cei mai buni au fost Andrei Crainic – 36min:01sec și Laura Diana Popescu – 41min:34sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

În zilele următoare vom reveni cu rezultatele de la ultramaratonul montan Transylvania 100k și de la supermaratonul Bekescsaba-Arad-Bekescsaba.

Comments

comments

Previous

Lecturi și lectori*

Next

Crosul de Noapte și talpa clasor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also