duminică, iulie 14 2024

Telegrafic, despre principalele concursuri de alergare (inclusiv duatlon și triatlon) din acest week-end. Au fost de toate: rezultate bune, premiere, dramatism, istorie, olimpism, ba chiar și un stareț.

Competitors take part in a marathon in front of the Colosseum in Rome

–    România a obținut rezultate foarte bune la Balcaniada de triatlon, desfășurată duminică 22 septembrie la Kladovo, în Serbia. Întâi de toate, Ciprian Bălănescu a reușit să se claseze pe locul doi în proba de seniori (distanță olimpică), aceeași clasare obținând-o și Antoanela Manac, la junioare. Bălănescu a făcut o cursă tactică foarte bună, ”agățîndu-se” de plutonul fruntaș la înot, avansând treptat în proba de ciclism și accelerând decisiv la alergare. ”Am muncit foarte mult pentru acest rezultat și sunt bucuros. Din câte știu, e cel mai bun rezultat românesc într-o competiție internațională de triatlon”, a spus Ciprian Bălănescu.

–    Deși este cel mai longeviv maraton din România și a ajuns la a 14-a ediție, Maratonul Timișoara nu reușește să iasă dintr-un con de anonimat. Spre exemplu, doar 12 alergători (bărbați) au reușit să termine proba de 42,195 km, aceasta fiind câștigată de Cătălin Miclăuș cu un timp de 2h:47min:42sec. Nici în rest, la celelalte probe (semimaraton, 5km, 10km și maratonul companiilor) numărul de participanți nu a fost foarte mare, cei mai mulți fiind localnici.

–    Peste 100 de persoane au luat startul a șasea ediție a celui mai important concurs de duatlon din România, ”Cetatea Brașovului”. Concursul a avut mai multe probe: Profi (5km alergare + 22 km mountain bile + 2.km alergare) sau Hobby (doar 9 km bike, restul la fel alergare) și s-a desfășurat în Brașov (alergarea) sau pe muntele Tâmpa (proba de bicicletă). Separat s-a organizat și un cros. Cei mai buni în proba Profi s-au dovedit Callewaert Cindy (feminin) și respectiv Silviu Manea. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

–    Dacă poartă numele de ”Maratonul Ștefan cel Mare” atunci se știe sigur că e o cursă organizată de către Ilie Roșu. Prima ediție a acestui concurs nu a ieșit din tipicul obișnuit al concursurilor organizate de către acest inimos colonel în rezervă, care continuă să omagieze – în alergare și uneori cam strident – momente din istoria țării. Acum, la Putna, s-au strâns circa 50 de alergători, care au concurat la maraton, semimaraton, 10 km și ștafetă. Pe primele locuri s-au clasat Hiroko Ogawa și Dănuț Cernat (aflat la al 101-lea maraton, performanță pentru care a primit o cupă specială, înmânată de starețul mănăstirii Putna). Treizeci de elevi de la Colegiul Militar și respectiv elevi de la școli din zonă au alergat distanța maratonului în ștafetă.

–    Peste 600 de oameni au alergat sâmbătă 21 septembrie la prima ediție a crosului Gabriela Szabo Run Fest. Competiția, care a avut loc în Pădurea Băneasa, a avut patru categorii: copii, juniori, open, ștafetă și familie. Campioana olimpică Gabriela Szabo a dat startul crosului și a alergat alături de peste 80 de copii înscriși în prima cursă, de 1,5 kilometri. ”În calitate de sportivă, eu consider că am datoria morală să le transmit tuturor oamenilor, aici mă gândesc la adolescenți, la adulților și mai ales la cei care sunt responsabili de formarea copiilor, acele valori pe care eu le-am îmbrățișat în cariera mea: educație și respect, pasiune pentru mișcare și performanță”, a spus Gabriela Szabo.

Comments

comments

Previous

Raiffeisen Runners: Teodor Tănăsescu. 32 km

Next

'World harmony run' în România

3 comments

  1. Salutare,
    Am o observatie referitoare la rezultatele obtinute la duatlon „Cetatea Brasovului” si mentionate de voi in articol. La categoria Profi feminin, Cindy a fost asteptata de Alexandra Dobre (care avea un avans mic) chiar inainte de finish pentru a trece linia de sosire impreuna. Intamplarea a facut ca Cindy sa treaca cu 1 pas inaintea Alexandrei… Amandoua au fost recompensate insa cu Locul I. Bravo lor!

  2. Salut,
    multumesc pentru informatiile suplimentare aduse. Pe site-ul organizatorilor duatlonului este insa trecuta doar Cindy drept cistigatoare, e drept cu un avans de doar doua zecimi de secunda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also