vineri, iulie 19 2024
De data aceasta a fost mult mai bine pentru alergătorii români care au participat anul acesta la Tor des Geants (TdG), o cursă de anduranță ce se desfășoară în Alpi, pe distanța de 330 km, cu o diferență de nivel cumulată de 30.908m.
Foto: Trailandrunning.com

Chestia cu alergătorii români este totuși relativă, cel puțin în cazul celor mai bune rezultate. Astfel, Alex Cosmin Petruț a avut o evoluție mai mult decît lăudabilă, terminînd pe locul 20, cu un timp de 93h:59min:54sec (anul trecut el a terminat pe locul 24, după 98h:48min:33sec). El a ales să concureze sub ”steagul” Italiei.

Pe de altă parte, chiar dacă oficial a reprezentat Moldova, Viorica Mălai trăiește și aleargă mai ales în România. Ea a reușit o performanță foarte bună, terminînd pe locul 6 la feminin (și 62 la general) cu un timp de 106h:24min:17sec.

La ora redactării acestei știri au mai terminat cursa Costică Anghel (locul 101) și Ion Cristian Manole (care a concurat sub steagul Spaniei), în timp ce încă aleargă Mihai Șerban, Vlad Munteanu și Cosmin Rugină. Alți doi români au abandonat mai devreme.

Anul trecut, doar doi concurenți din România au terminat cursa. Toate rezultatele sunt disponibile aici: http://live.tordesgeants.it/

O relatare de la o ediție precedentă a TdG e de găsit aici.

Comments

comments

Previous

Raiffeisen Runners. Un nou prag

Next

Ștafeta Veteranilor. Un proiect Invictus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also