luni, octombrie 21 2024

Maratonul de la Berlin s-a desfășurat anul acesta virtual și într-un format inedit

În mod normal, e una dintre cele mai mari curse din lume. Și locul unde, în ultimii ani, s-au stabilit succesiv mai multe recorduri mondiale. Ultimul, din 2018, este încă valid și aparține kenyanului Eliud Kipchoge.

Acum doi ani, Kipchoge alerga la maratonul Berlin într-un timp incredibil, de 2h:01min:39sec. Că între timp, el a coborît sub 2h pe distanța de 42,195km, dar nu în condiții de concurs, e o altă poveste.

În ultimul week-end din septembrie, la Berlin nu a mai fost fiesta obișnuită, din motive generate de pandemia de coronavirus. Organizatorii au decis ca maratonul să se desfășoare în format virtual – s-a alergat pe cont propriu -, însă au pus evenimentul sub semnul #20139, adică participanții au trebuit să își măsoare distanța parcursă timp de 2h:01min:39sec, respectiv timpul de record mondial realizat de Kipchoge.

Participarea a fost numeroasă. Desigur, nimeni nu s-a putut apropia de performanța kenyanului, însă destul de mulți alergători au avut rezultate decente. Astfel, la masculin, mexicanul Ramos Herrera a cîștigat evenimentul, cu o distanță finală alergată de 34,2 km, ceea ce – dacă ar fi păstrat ritmul de 3min:33sec / km – ar fi însemnat un timp de puțin peste 2h:30min. La fete, cea mai ”harnică” a fost germanca Ekaterina Logashina, care a strîns 29,31km.

Oricum, revenind la Eliud Kipchoge… să spunem că duminică, în compania altor mari campioni, printre care și etiopianul Kenenisa Bekele, va alerga la Maratonul de la Londra.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Cursele, rezultatele

Next

5km șosea va deveni probă de CM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also