joi, iulie 18 2024

La prima vedere, nu este nicio legătură între toate lucrurile menționate în titlu. Și totuși, toate au de a face cu alergarea

scott
CĂRȚI. Pe aici, pe la Alerg.ro nu prea sunt mari fani ai efervescenței de sărbători și nici ai maniei cadourilor. Cu toate acestea, poate merită să luați în considerare, ca un posibil dar pentru cineva drag, pasionat de alergare, ultima carte din domeniu: ”Mănâncă și Aleargă”. Scrisă de Scott Jurek, unul dintre cei mai titrați ultramaratoniși ai lumii și apărută la editura Preda Publishing, cartea demontează câteva din prejudecățile referitoare la dieta alergătorului de performanță. Vom reveni în scurt timp cu o prezentare pe larg a cărții dar și cu, atenție!, o ofertă specială de abonament pentru anul 2014 la revista Alerg!

Pentru cine e interesat, aveți aici o selecție a câtorva dintre cele mai interesante cărți de alergare, publicate în limba engleză.

BRÂNZĂ. Proiectul umanitar ”Aleargă cu Ana-Maria Brânză” a fost încheiat joi când la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism din București a fost adus mobilierul cumpărat cu banii strânși la aniversarea scrimerei Ana-Maria Brânză. După cum am mai scris, pe 20 noiembrie,  vicecampioană olimpică la Beijing, a organizat un cros de ziua ei, propunând ca în loc de cadouri, oamenii să facă donații pentru o cauză umanitară. Astfel, au fost strânși 6. 710 lei care au provenit din donațiile făcute de invitații scrimerei Ana-Maria Brânză.

PATISER. A fost o mare surpriză faptul că maratonul de la Singapore, desfășurat duminică 1 decembrie, a fost câștigat de un patiser. Tam Chua Puh, 43 de ani, a terminat cursa celor 42 de kilometri în 2 ore şi 46 de minute, cu mult înaintea atleţilor experimentaţi, provocînd stupoare la linia de sosire, relatează GSP.

El a povestit însă ulterior că nu a alergat decît 6 kilometri. Apoi a simţit dureri la un genunchi şi a luat-o pe o scurtătură înspre finiş. Deși inițial a fost declarat câștigător, Tam a fost ulterior descalificat. El s-a apărat cu inocență spunând că a dorit să ajungă la finiș doar pentru a primi tricoul şi medalia de participant la cursă.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Concurs de alergare cu cască

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also