luni, iulie 22 2024

Pe lista celor 465 de membri ai noului Parlament al României se găsește de astăzi și cineva despre care chiar se poate spune că aleargă bine.

doho

Are 33 de ani și pînă acum a purtat numeroase și diferite ”pălării”. A terminat facultatea de jurnalistică (profesînd pentru o vreme), și-a dat doctoratul în istorie, publicînd totodată numeroase texte și articole pe teme sociale și civice, dar mai ales –în special în anii din urmă – a fost activist civic.

Admirat fiind de unii, criticat de alții, și-a asumat în zona Clujului un rol combativ, de protestatar și revoltat, militînd pentru îmbunătățirea politicilor locale, opunîndu-se evacuării forțate a unor oameni nevoiași din zona Pata Rât. Nu în ultimul rînd a militat pentru justiție socială și dreptul la un spațiu public cît mai verde, cu suficiente baze sportive.

Despre aceste din urmă subiecte a scris mult, inclusiv pe Alerg.ro, al cărui colaborator este de cîțiva ani buni, într-o rubrică ce întîi s-a numit Alergătorul Performant, apoi Societate Organizată Sustenabil.  Arhiva completă este disponibilă aici.

De astăzi, Adrian Dohotaru – căci despre el este vorba – este oficial deputat de Cluj, ales pe listele Uniunii Salvați România. Despre ce își propune să facă în Parlament (inclusiv să susțină inițiative în sprijinul unui stil de viață sănătos) puteți afla mai multe de aici.

Pînă una-alta, să salutăm faptul că un alergător pasionat, un sportiv cu performanțe notabile la nivel național (printre altele, doar anul acesta este vicecampion național cu echipa la cros montan) este implicat în politică și își dorește să susțină sportul.

Pînă una-alta, se poate spune fără a greși că este cel mai rapid parlamentar, cel puțin în alergare.

 

Comments

comments

Previous

Sportainment. Șapte curse marca RUNFEST în 2017

Next

No, la Cluj maratonul a prins aripi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also