joi, iulie 18 2024

Duminică am alergat la semi-maratonul Gerar şi a fost destul de bine: locul 22 din 73 de echipe. Dar a fost frig tare.

Joi seară, între orele 19 şi 20, am făcut un antrenament pe stadion. La minus 8 grade Celsius. Fiind şi întuneric (stadionul de atletism de lângă sediul Federaţiei de Atletism nu are nocturnă) efectul psihic a fost foarte neplăcut. Astfel, pe parcursul a peste 10 km cât am alergat, am avut timp să mă gândesc, în timp ce inspiram gheaţă gazoasă, la ultima lună extrem de friguroasă şi la marile discuţii şi panica creată în legatură cu încălzirea globală.

Acum doi ani, în 2009, am alergat o dată în parc pe minus 9 grade şi m-am văitat după aia până prin mai.

Anul trecut a fost zăpadă multă, dar nu au fost geruri pe o durată de timp aşa de mare. Anul ăsta e mult mai rău. Frig şi frig, aproape o lună. Astea sunt dovezi clare că fenomenul încălzirii globale avansează vertiginos.

O goangă ştiinţifică mai nouă de la TV spune că cercetătorii americani (ăştia sunt capul răutăţilor) prezic faptul că încălzirea globală va duce la ierni mult mai reci în emisfera nordică. Conform acestei noi teorii, dacă nu avem grijă de stratul de ozon şi nu limităm emisiile de carbon, datorită încălzirii globale dezlănţuite în câţiva ani riscăm să murim cu toţii de frig.

Sâmbătă m-am întâlnit cu un grup de alergători în Herastrău, la ora 10:30 (în loc de 8:30 ca de obicei) doar, doar ‘om prinde şi noi câteva grade peste zero.  (Text de
Viorel Ghiţă
)

Foto: Alex Spineanu

Comments

comments

Previous

Dați un titlu!

Next

Concluzii după Gerar

1 comment

  1. Gheata gazoasa?!?!? Apa e ori in starea de agregare solida si atunci este gheata, ori in stare de agregare gazoasa si atunci este abur.. mama lor de metafore..
    Iar treaba cu incalzirea globala produce frig… atunci daca e globala, inseamna ca se incalzeste altundeva decat la noi, dar de cateva ierni incoace toata lumea se plange de frig.. paradox, paradox..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also