sâmbătă, iulie 13 2024
Cam pe unde și cum s-a alergat în ultimele 16-17 septembrie

Băneasa Autumn Trail Run. Cros 10,5km. Semimaraton. A doua ediție a concursului, care face parte dintr-o serie organizată în pădurea Băneasa, de lîngă București. 295 finișeri în proba de semimaraton, cîștigată de Ionuț Purcea – 1h:24min:01sec și respectiv Simona Preda – 1h:44min:59sec. La cros au terminat 515 alergători. Rezultatele complete se găsesc aici.

A șaptea ediție a Semimaratonului Internațional ”Oradea City Running Day”. Probă clasică, de 21km și de 10.5km. La semimaraton (200 de participanți) cei mai rapizi au fost Eduard Hercuț – 1h:14min:38sec și respectiv Szabo Nora – 1h:23min:01sec. Rezultatele complete se găsesc aici

Transmaraton. A șasea ediție a unui concurs cu o pronunțată tentă umanitară, organizat pe Transfăgărășan. Probe de 10km, 21km, maraton și 50km. Număr de participanți limitat: 270. Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Creasta Cocoșului Trail Run. Prima ediție, tot un concurs ce se pare că a ieșit fain. Loc de desfășurare: Satu’ Nost’, Breb, Maramureș. Probă de semimaraton (21km, +1000m) și cros. Rezultatele urmează să fie anunțate aici.  Oricum, fondul de premiere a fost de 9000 lei (bani și produse), iar fiecare alergător, îndată ce a terminat cursa, a fost premiat ”cu un petec de iarbă pe care să-și tragă sufletu’ și cu un blid de gulaș de la Maramu’ că să-și recapete puterile”.

Aleargă Hășmașii. Tot prima ediție a unui concurs organizat în apropiere de orașul Bălan, în Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Două curse: Tura Mare (26km, +1650m) și Tura Mică (19km, +1305m). Mai multe detalii ar urma să apară pe site-ul oficial.

Crosul Companiilor. Un format de concurs care se desfășoară în mai multe orașe din țară, de data aceasta la Tg. Mureș. Se aleargă aproximativ 6 km, atît individual cît și în echipă formată din trei alergători. Au fost circa 130 de participanți, conform site-ului oficial.

Să mai amintim și Trichallenge, unul dintre cele mai mari concursuri de triatlon de la noi, ce s-a desfășurat la Mamaia. Trei probe, care au inclus și alergări pe distanțe de 2,5km, 5km sau 10km. Mai multe detalii aici.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. TdG, adidas, dopaj

Next

Cross country. Reinventare sub semnul olimpismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also