sâmbătă, decembrie 2 2023

Mai puține competiții în acest week-end, însă diverse: cros, maraton și IronMan.

apuseni

* Căldura excesivă, completată de o mică furtună spre sfârșitul zilei, au marcat a patra ediție a competiției de IronMan desfășurată pe 22 iunie la Oradea. Acest lucru a afectat în mare măsură rezultatele finale, însă nu au adus surprize în ceea ce privește clasamentele finale. Astfel, cursa propriu-zisă de IronMan (înot – 3,8km, ciclism – 180 km și alergare 42,2km) a fost câștigată la masculin de către Vatai Miklos (Ungaria) – 9h:37min:59sec și la feminin de către Jakab Benke Hajnalka (Covasna) – 13h:07min:53sec. Merită menționat că dintre cei 24 de finisheri, patru au fost fete (până acum, în anii trecuți, o singură fată, Alina Ursu-Trofin, reușise în premieră să termine un IronMan).

În proba de half-IronMan (65 participanți), triatlonistul Alex Diaconu a câștigat cu  un timp de 4h:39min:59sec, în timp ce la fete pe primul loc s-a clasat Ioana Molnar – 6h:04min:08sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

* Cel puțin din perspective traseului, Maratonul Apuseni rămâne una dintre cele mai frumoase curse de alergare montană din România. Și ediția din acest an (a treia), desfășurată pe 23 iunie, a stat sub semnul unei bune organizări, prietenoase și al unei participări destul de numeroase – circa 450 de alergători la probele de semi- și maraton. Numărul nu a crescut foarte mult față de ediția de anul trecut, însă se constată un fenomen interesant: alergătorii din Transilvania (îndeosebi clujeni și din județele din împrejurimi) sunt tot mai numeroși. Dar despre regionalizarea concursurilor – în condițiile creșterii numărului și calității lor – poate vorbim mai mult altă dată.

Până atunci, câștigătorii. La maraton (121 băieți și 17 fete) pe primul loc s-au situate cunoscuții clujeni Bogya Tamas (3h:56min:47sec) și Ioana Mica (5h:43min:13sec). În proba de semi-maraton (202 băieți și 105 fete) câștigători au fost Gyorgy Szabolcs (Cluj) – 1h:32min:04sec și Alina Boholțan (Alba Iulia) – 1h:49min:00sec. Rezultatele complete aici.

* Circa 200 de bucureșteni s-au strâns luni 24 iunie, în parcul IOR, pentru a alerga pentru o cauză umanitară. Crosul ”Orice pentru tata” nu a fost un concurs competitiv (taxa a mers pentru cauză, premiile au fost doar simbolice) însă entuziasmul participanților – în ciuda căldurii excesive – a contat întâi de toate. S-au desfășurat două probe – alergare 3.1 km și respectiv 9.3 km, iar cei mai rapizi în cazul celei de a doua s-au dovedit Cristian Luțic și Hiroko Ogawa. Crosul și-a atins scopul, reușindu-se strângerea a circa 2.000 de euro.

Foto: stiridesport.ro

Comments

comments

Previous

Primul Maraton. Prima tură de lac

Next

Cozia Mountain Run. O alergare deosebită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also