luni, iulie 22 2024

Aparent, altfel de informații, dar toate au legătură cu alergarea

==> Zilele acestea se desfășoară Festivalul de carte Gaudeamus. Era să scriu că acesta are loc la București, însă cum ediția din acest an, a 27-a, este în spațiul virtual, nu mai există un loc propriu-zis de întîlnire. Cărțile sînt disponibile, așadar, la standurile virtuale ale editurilor.

Din destul de larga ofertă a Gaudeamus recomandăm cărțile editurii Pilot Books, singura de la noi care este dedicată tematicii sportive. Și de unde acum puteți achiziționa, fără a mai plăti transportul, titluri recente precum ”Povestea mea” de Steven Gerrard , ”Saltul” de Alexandra Heminsley, dar și ”Flux în alergare”, ”26 de maratoane” de Meb Keflezighi sau ”Alergătorul fericit”.

Așadar, pentru a beneficia de transport gratuit trebuie ca, la orice comandă de pe www.pilotbooks.ro să introduceți codul ZEROTRANSPORT.

Sportul trebuie practicat, dar și îndrăgit

==> A fost realizat și un film documentar despre alergare montană. ”La cota 10.000” prezintă o echipă de alergători (printre care o amintim și pe Denisa Dragomir) care parcurge mai multe trasee din Retezat, Făgăraș, Bucegi, Ciucaș și Ceahlău, cumulînd astfel 10.000 metri diferență pozitivă de nivel. Documentarul a primit recent premiul special pentru producție românească în cadrul Transylvania Mountain Festival, desfășurat la Cluj.

==> Iar la urmă, despre cum alergarea poate deveni parte a unei ”povești de acțiune”. O agenție digitală din Singapore a lansat o aplicație care îmbină storytelling și gamification cu funcțiile de bază ale unei aplicații de alergare. Altfel spus, pornești GPS-ul , apoi începi să alergi în timp ce ai de îndeplinit niște sarcini, pe care le auzi în căști, în funcție de scenariul ales. Poți fi așadar spion, să ”joci” într-un film de dragoste sau unul horror, într-o comedie sau un SF. Running Stories e în variantă beta doar pentru iOS, urmează și cea pentru Android. Totodată, pînă acum singurele rute optimizate sînt cele din Singapore.

Comments

comments

Previous

Covid. Japonia. Studiu

Next

Mișcarea e bună contra Covid-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also