luni, iulie 22 2024

Alergările din ultimele zile le-am efectuat pe o zăpadă bătătorită, cu unele porțiuni de gheață. Nu e deloc ușor în aceste condiții să efectuezi un antrenament ca lumea, însă greutățile sunt compensate de atmosfera de iarnă, cu mulți copii pe derdelușurile costelive din parcuri, cu albul strălucitor al zăpezii, aerul rece și proaspăt.  E din nou iarnă frumoasă în București.

De fiecare dată cînd alerg pe zăpadă îmi aduc aminte de improvizația adoptată în Himalaya, la maratonul Everest de acum doi ani. Atunci am tăiat vîrful a doi ciorapi, pe care i-am încălţat ulterior peste “adidaşii” de alergare. Nu am avut astfel deloc probleme pe porţiunile cu zăpadă şi gheaţă, din primii kilometri ai cursei, în timp ce în jurul meu alţi alergători dovedeau clare aptitudini de…balerini.

Dacă acum doi ani nu știam nimic despre existența Yaktrax, astăzi aceste dispozitive extrem de eficiente se găsesc și în România. Pe scurt, acestea sunt realizate dintr-un cauciuc de mare rezistență, împiedică alunecarea, fiind concepute să se fixeze și să se desprindă foarte ușor. Iau forma bocancului și sunt eficiente pe orice suprafață de gheață și zăpadă.  Dispozitivele sunt foarte rezistente la abraziune și sunt protejate anti-ruginire și anti-tăiere (pentru protecția mîinilor).

Modelul Yaktrax se găsește aici și aici la același preț: 154 lei.

Pentru amănunte despre alte sisteme de protecție pe gheață vezi aici.

Modelul Yaktrax se găsește la RunningShop.ro  la prețul de 154 lei. Cititorii Alerg.ro au transportul gratuit introducînd codul de reducere „alerg.ro”

Comments

comments

Previous

Un anume fel de libertate

Next

Stenogramele secrete ale lui Gerar

1 comment

  1. La sportsworld.ro, pentru fiecare model Yaktrax primesti 3 x Little Hotties (maini, picioare si corp).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also