sâmbătă, iulie 13 2024
”Cu 246 km mai aproape de mine însumi”

Acesta poate fi considerat principalul mesaj al filmului documentar ”Ultra”, care va fi proiectat joi 20 septembrie la galeria Artera | art + medicine, din București.

Pentru mii de ultramaratoniști din lume, care își pun corpul în mișcare pe distanțe de sute de kilometri și acceptă suferința ca opțiune, alergarea este un exercițiu fizic, dar mai ales metafora unei căutări spirituale.

Alergător la mai multe ediții ale Spartathlonului, regizorul maghiar Balázs Simonyi folosește cei 246 de kilometri ai cursei în scop terapeutic, ca tratament al depresiei post-divorț și ca o metodă de a-și confrunta fricile, iar la ultima sa participare transformă toate acestea în filmul ”Ultra”.

Documentarul se concentrează pe poveștile a patru alergători de la Spartathlon, printre care și cea a regizorului,  prezentându-le într-un mod antieroic. Fie că aleargă pentru a scăpa de viața de monotonia de zi cu zi, fie pentru a-și amâna îmbătrânirea sau pentru a se racorda la sinele interior, fiecare concurent se confruntă cu dificultăți extreme, forțându-și limitele pe parcursul celor 246 de kilometri de contemplație și autodescoperire.

Trailer film: https://vimeo.com/208742326

Proiecția filmului începe la ora 19:00, la galeria Artera | art + medicine, str. Vasile Lascăr, nr. 63, iar intrarea este gratuită.

Filmul face parte din programul KineDok powered by One World Romania. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Gabriel Solomon, fost alergător de anduranță, care acum se ocupă mai mult cu alergările altora, justificîndu-le că sînt pentru fapte bune.

 

 

Comments

comments

Previous

Ultramaraton șosea. Despre rezultate & responsabilitate

Next

Aventura continuă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also