marți, octombrie 15 2024

Se poate întâmpla destul de frecvent ca după un antrenament mai intens să apară o serie de probleme nedorite, în urma faptului că organismul a fost solicitat mult prea mult. Pentru a depăși astfel de perioade cât mai repede, trebuie să știi ce ai de făcut, astfel încât recuperarea să fie ușoară și benefică.

Dacă dorești să afli informații importante legate de acest subiect, mai jos îți vorbim despre modalitățile prin care te poți reface după un antrenament dur.

Mersul

E binecunoscut faptul că, după un antrenament mai solicitant, când apar febra musculară sau tot felul de alte dureri, nu e recomandat să stai pur și simplu până trece durerea, ci e indicat să te miști în continuare, pentru a elimina acidul lactic din mușchi si a-ți reface astfel cât mai repede organismul.

Cel mai simplu mod prin care poți face asta e să mergi pe jos. În aceste situații, o astfel de activitate are o serie de beneficii, precum: reduce inflamațiile, contribuie la o recuperare mai rapidă, pregătește corpul pentru o nouă rundă de exerciții intense, elimină stresul.

Dacă vrei să mergi zilnic un anumit număr de pași, să știi exact câți kilometri ai parcurs sau câte calorii ai ars, de ajutor ți-ar putea fi un pedometru. Poți cumpăra un astfel de device chiar și din magazinele online și te poți bucura de utilitatea lui la toate antrenamentele pe care le faci.

Odihna

Atunci când dormi, multe dintre funcțiile corpului se încetinesc sau devin inactive, ceea ce înseamnă că țesuturile deteriorate în urma unor exerciții fizice intense au timp să se refacă. Acestea fiind zise, odihna este foarte importantă, iar ea trebuie făcută la ore rezonabile și pentru suficient timp. Specialiștii spun că ar fi potrivit să adormim cel târziu la ora 23:00 și să avem un somn de circa 7-8 ore pe noapte.

Alimentația

În urma unor exerciții intense, mușchii suferă cel mai mult. Ei bine, ca ei să se refacă au nevoie de proteine, vitamine și minerale, iar toate acestea se pot lua din alimentație. E foarte important să te hrănești în mod corespunzător și să ai un meniu cât mai echilibrat, care sa conțină alimente precum: banane, spanac, broccoli, fasole verde, pește, carne de curcan etc.

Hidratarea

Apa e foarte importantă pentru întregul organism. După un antrenament dur, ea ajută la recuperarea mușchilor obosiți, motiv pentru care trebuie consumată fie că simți că ți-e sete, fie că nu. Mai mult decât atât, lipsa unei hidratări corespunzătoare duce la crampe și întinderi, ceea ce cu siguranță nu îți dorești.

Fă-ți un obicei de a consuma regulat apă, astfel încât să bei zilnic cel puțin 2 litri dacă ești femeie și 2.5 litri dacă ești bărbat, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Masajul

Dacă îți simți mușchii încordați după un antrenament mai intens, apelează la cineva care să-ți facă masaj. Tehnicile specifice unei astfel de activități îmbunătățesc circulația sângelui și relaxează. O idee bună, mai ales dacă faci sport regulat, este să investești într-un cilindru pentru stretching (foam roller).

Ține cont de aceste lucruri și vei vedea că recuperarea ta va fi una rapidă și mai puțin dureroasă pentru întregul organism.

Comments

comments

Previous

Modelul Nike Vaporfly va fi interzis

Next

Natura din oraș. Mici mici puncte ce suntem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also