luni, noiembrie 25 2024
Patru informații care au legătură, în mod evident, cu alergarea

#1. Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului pe 2018 a fost avizat marți de către comisiile de specialitate ale Parlamentului. Suma alocată este de 517,3 milioane de lei, cu 15,3 % mai mare decât cea din 2017.

Ministrul Marius Dunca a enumerat în discursul său în fața parlamentarilor prioritățile strategice pe anul viitor (am selectat doar ce are legătură cu alergarea):

  • modernizarea și reabilitarea bazelor sportive
  • finalizarea lucrărilor la Complexul Sportiv Național de la Piatra Arsă, în valoare de 3 milioane de lei
  • modernizarea Complexului Sportiv „Lia Manoliu”

De asemenea, Dunca a anunțat demararea proiectului „România în mișcare”, precum și întâlniri ale copiilor și tinerilor din diverse regiuni ale țării, prin intermediul profesorilor de educație fizică și sport și ale părinților, cu reprezentanții celor mai importante federații sportive. „Vom implementa în 2018 proiectul ‘România în mișcare’ prin care dorim să îi atragem pe copii și tineri către sport. De asemenea, vreau să aloc un buget separat pentru o serie de întâlniri după ce facem o prioritizare a federațiilor. Îmi doresc ca noi să mergem împreună cu cele 10 federații mari ale României în centrele naționale și acolo să atragem profesorii de educație fizică și părinții care să vină cu copii. Poate așa mai identificăm talente și vom reuși să le transformăm în sportivi de performanță”, a precizat ministrul.

#2. Decathlon a inaugurat marți un nou magazin la Buzău, al 21-lea la nivelul întregii țări. Investiția anunțată este de 800 mii de euro. Magazinul, care are 1.395mp și un teren de joacă cu acces gratuit, pune la dispoziţia doritorilor mai mult de 5,000 de articole şi echipamente, destinate practicării a peste 50 de sporturi, inclusiv alergare.

#3. Robert Cadar duce de ceva vreme o luptă încrîncenată cu cancerul. Pentru el, alergarea și mișcarea sunt extrem de importante, îl ajută să ducă cu bine această luptă. Pe 17 decembrie, la Brașov, Robert organizează un cros caritabil. Dincolo de faptul că nu există taxă de înscriere, de premiile speciale, crosul e o bună ocazie pentru a-l ajuta pe Robert Cadar cu o donație. Sunt mai multe variante posibile:

* cont in Lei deschis la ING Brasov IBAN : RO56INGB0000999907449600 pe numele Cadar Robert Daniel
* pe paypal : paypal.me/CadarRobert
* online cu plata singulară sau lunară pe platforma online https://goo.gl/QCbSdK

#4. Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată, ATCA, organizează pe 18 decembrie „Povești care salvează: mintea alergătorului de cursă lungă”, eveniment  al cărui protagonist este ultramaratonistul Andrei Gligor. Întâlnirea cu Gligor își propune să inspire publicul prin împărtășirea experiențelor prin care acesta a trecut până acum în proiectul său CaliVita 7Deserts (șapte curse, cîte una pe fiecare continent).

În calitate de ambasador al cauzei ATCA care susține recuperarea copiilor cu autism, Andrei Gligor va povesti cât de importantă este puterea mentală a alergătorului de cursă lungă și cum aceasta poate fi antrenată și dezvoltată pentru atingerea scopurilor personale și depășirea propriilor limite. Într-o manieră similară, terapiile cu copiii care suferă de tulburări de autism presupun exerciții recurente pentru întărirea comportamentelor benefice pentru cei mici, fiind astfel modelate conexiunile neuronale ale acestora în vederea adaptării la mediul social de zi cu zi.

Evenimentul caritabil, care este dedicat copiilor cu autism aflați în programe terapeutice în centrele ATCA, va avea loc la Journey Pub București (https://www.facebook.com/events/1412328858875854/).

 

Comments

comments

Previous

Donarea de sânge. Da sau nu?

Next

Echipa națională de ultramaraton. Criteriile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also