luni, iulie 22 2024

După o pauză de doi ani, cele mai bune filme montane din lume ajung din nou la Cluj Napoca și București, la cea de-a treia ediție Banff World Tour Romania – circuitul internațional al prestigiosului Festival de Film Montan de la BANFF (Canada).

Filmele se prezintă la:
– Cluj-Napoca, 24 mai 2022, Cinema ”Florin Piersic”
– București, 7 iunie 2022, Muzeul Țăranului Român

Festivalul de film montan de la Banff este cel mai mare și unul dintre cele mai prestigioase festivaluri cu tematică outdoor din lume – un concurs internațional de filme și documentare despre cultura, sportul și mediul montan. Festivalul are loc anual în Canada începând din 1976, iar circuitul mondial Banff World Tour are loc astăzi în peste 40 de țări și 550 de orașe pe glob.

Vor fi prezentate nouă filme cu un spectru variat de activități specifice activităților în natură, outdoor. Pe lângă sporturi deja consacrate precum schiatul, cățărarea, caiacul sau ciclism montan (MTB), cei din sală vor avea ocazia să vizualizeze filmul unei expediții îndelung planificate în oceanul Arctic și la Polul Nord, premiat de juriul internațional sau filmul spaniol despre redescoperirea unei practici străvechi a ciobanilor din insulele Canare, o modalitate inedită de deplasare în teren montan accidentat.

Bilete prin Eventbook
https://eventbook.ro/festival/banff-mountain-film-festival-romania

Pagini web ale evenimentului
https://banff.ro/
https://www.facebook.com/banff.ro

Circuitul românesc din acest an este realizată în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România (AER) care va vorbi în fața publicului despre destinațiile de ecoturism din Carpați.

Aducând publicul atât de aproape de sporturi pline de aventură, Banff World Tour Romania reprezintă o aventură culturală provocatoare și plină de adrenalină a lumii montane.

Evenimentul este organizat de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO), cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România și în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România (AER).

Comments

comments

Previous

Semimaratonul București. Așteptări și noutăți

Next

Gala Circuitului Carpaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also