joi, iulie 18 2024

Cred că cea mai importantă decizie pe care trebuie să o ia un alergător – în afara celor din timpul unei curse – are de-a face cu alegerea pantofilor de alergare. Ce model să fie? De la ce firmă? Are toate calităţile necesare? Sunt suficient de uşori sau, dimpotrivă, suficient de rezistenţi?

Nu există un răspuns general valabil la toate aceste întrebări. Fiecare alergător e unic în felul său, cu o unică conformaţie anatomică (a labei sau arcadei piciorului etc) şi de aceea opţiunile şi alegerile sunt strict individuale.

Am încercat însă aici să ofer o listă cu lucrurile pe care oricine ar trebui să le aibă în vedere atunci cînd îşi alege încălţările de alergare.

În rest, aş vrea ca şi în limba română să existe un cuvînt specific, cît mai potrivit pentru <<echipamentul luat în picioare>> (sic!) atunci cînd alergi. “Adidaşi” e simplu, dar îmi pare nepotrivit căci se referă în primul rînd la un anume model, al unei anume firme, “încălţări” e prea general, folosit la toate tipurile de <<echipament>> (fie pantofi, bocanci, sandale etc), “pantofi” e iarăşi nepotrivit (pot fi pantofi de nuntă, spre exemplu). Aşa că azi, în joacă, am propus regionalismul de “păpuci”. Voi ce părere aveţi?

Comments

comments

Previous

Un prim pas spre… triatlon

Next

Leac la durere!

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also