joi, iulie 18 2024

Întâmplarea face ca în acest week-end să se desfășoare două crosuri cu caracter umanitar. Astfel, sâmbătă 11 septembrie Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti (AISB) organizează, începând cu ora 11.00,  crosul Terry Fox, un eveniment anual non-profit, non-competitiv, cu scopul informării publicului despre nevoia de a găsi un tratament împotriva cancerului, precum şi al strângerii de fonduri pentru cercetare medicală în domeniu.
Linia de start şi de sosire a „Maratonului Speranţei” va fi în faţa Şcolii Internaţionale Americane din Bucureşti din Şoseaua Pipera nr 196. Participanţii vor parcurge un traseu de 5 km care va trece prin padurea Băneasa Este a XI-a ediţie a „Maratonului Speranţei Terry Fox” în România, un eveniment care mie îmi e foarte drag.  Până în prezent s-au strâns peste 125.000 dolari pentru a sprijini lupta împotriva cancerului în România. Despre Terry Fox cîteva date aici

Apoi, duminică, 12 septembrie, în Parcul Herăstrau, intrarea Charles de Gaulle, de la ora 10:00 are loc Crosul Vedetelor, care nu e doar un antrenament public pentru Maratonul Internațional București. Participanții sunt invitați să adopte una din cauzele MIB și să facă donații pentru una dintre acestea:
– Viitor Plus – Asociația pentru dezvoltare durabilă, pentru programul Adoptă un copac (www.viitorplus.ro)
sau Hospice – Casa Speranței, pentru îngrijirea bolnavilor de cancer. (www.hospice.ro).

Și pentru că tot vorbim de cauze caritabile să semnalez și inedita intenție a prietenului Gabriel Solomon, care pentru a atrage atenția asupra proiectului 42 Pentru o Șansă s-a decis să alerge desculț ultimii 10 km ai Maratonului București. În context, să amintesc că mâine se împlinesc 50 ani de când Bikila Abebe alerga desculț maratonul de la Jocurile Olimpice de la Roma și devenea primul atlet african ce câștiga o medalie de aur.

Comments

comments

Previous

Amintiri copleșitoare. Și un concurs cu premii!

Next

Și a fost Crosul vedetelor...

3 comments

  1. Multumesc frumos pentru observatii, am corectat. Sper sa fiu iertat pentru greseala, caci a fost facuta doar… din fuga 🙂
    Pe de alta parte, cred ca ar fi bine sa mai gresesc de acum inainte, vad ca e o buna modalitate de a genera observatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also