sâmbătă, iulie 13 2024

World Athletics a anunțat o serie de decizii care își propun dezvoltarea interesului pentru alergarea pe șosea

O nouă competiție majoră își va face debutul în 2023: Campionatele Mondiale de Alergare pe Șosea, a anunțat World Athletics, organismul care reglementează activitatea atletică la nivel mondial.

Aceste campionate mondiale vor include proba de semi-maraton, așa cum a fost în mod tradițional pînă acum, dar și în premieră o probă de 5km. Ba chiar nu este exclusă includerea distanței de o milă. Oricum, mondialele în sine vor fi completate de curse pentru alergătorii amatori.

Noutatea vine în concordanță cu schimbarea de paradigmă a atletismului, asumată de către World Athletics, conform căreia la un eveniment accentul nu se mai pune doar pe performanță în sine (atletul cu cel mai bun rezultat), ci pe capacitatea de a atrage către sport cît mai mulți oameni și de a avea cît mai multă expunere publică.

Lucrurile au fost spuse clar chiar de către oficialul WA, Jon Ridgeon:

”Creșterea în popularitate a curselor de semi-maraton, inclusiv a mondialelor, dar mai ales a evenimentelor pe distanța de 5km, precum cele de tip Parkrun, ne arată că e nevoie să dăm un nou status alergării pe șosea. Credem, de asemenea, că aceste mondiale vor oferi un concept comercial de interes pentru orașul gazdă, parteneri și mass media”.

Jon Ridgeon, CEO World Athletics

Nu se știe încă unde vor avea loc Mondialele pe șosea din 2023, însă mai e puțină vreme pînă la CM de semimaraton, care va avea loc pe 17 octombrie la Gdynia, în Polonia. Vor fi foarte mulți alergători de elită, însă cursa populară (unde se înscriseseră 27 mii de participanți) a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus și înlocuită cu un eveniment virtual (detalii aici) care e fără taxă de participare, dar de unde poți cumpăra interesanta medalie (vezi foto) de tip busolă.

În încheiere, să revenim la recentele decizii ale World Athletics și să mai spunem că s-a decis s-a decis anularea Campionatelor Mondiale de cros de la Bathurs (Australia), prevăzute pentru 21 martie 2021, şi se plănuieşte reprogramarea competiţiei în primele luni din 2022. Totodată, din 2024, Campionatele Mondiale de cros vor avea loc în anii pari, ceea ce confirmă faptul că această probă atletică va fi inclusă în cadrul Jocurilor Olimpice, începînd din 2024.

Comments

comments

Previous

#20139 Challenge

Next

Atenție la somn!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also