luni, noiembrie 25 2024
E doar jumătate de adevăr în butada că nu ești alergător dacă nu ai dureri de spate, dureri articulare sau măcar musculare. Cealaltă jumătate de adevăr se leagă de faptul că un bun alergător știe cum să țină sub control toate aceste dureri.

Cu aceste gînduri am intrat în clinica de recuperare medicală și sportivă Kinetic Sport & Medicine din București. Clinica, ce funcționează de șase ani, tocmai a fost achiziționată de către rețeaua privată de sănătate Regina Maria, lucru ce arată că nișa serviciilor de kinetoterapie și fizioterapie devine importantă pentru marii jucători din sănătate.

În acest moment, Kinetic S&M are circa 170-200 de pacienți pe zi, spune Gelu Cosma, fizioterapeut si managerul clinicii (foto dreapta). Dintre aceștia doar circa 5% sunt sportivi de performanță (iar printre ei se regăsesc numele mari ale tenisului românesc, precum Halep, Begu, Tecău), restul fiind sportivi amatori sau persoane cu probleme legate de patologia coloanei vertebrale (circa 60-70% dintre cazuri) ori a genunchiului.

Din cauza posturii rigide la birou, a statului în exces pe scaun multe persoane au probleme cu spatele. Îngrijorător este și faptul că vin tot mai mulți copii care au acest probleme de postură, dar și de biomecanica piciorului, date de faptul că nu mai merg pe jos sau folosesc încălțări nepotrivite, spune Cosma.

În București, Kinetic Sport & Medicine dispune de o suprafață de 500 mp și 15 cabinete individuale de tratament, urmînd să-și dubleze spațiul pînă la finalul anului. O clinică există și la Cluj, iar alta urmează să se deschidă la Iași.

Ce ar fi de interes pentru alergători sau practicanții de sport:

# la clinică se fac evaluări musculo-scheletale de specialitate și tratamente personalizate în funcție de afecțiunile existente.

# aici se poate face o analiză biomecanică a piciorului, respectiv prin intermediul PosturoScan, se obțin informații despre forma boltei plantare, forțele de presiune și repartizarea acestora la nivelul tălpilor, în poziție de repaus, dar și în timpul mersului.

# pe baza rezultatelor de la analiza precedentă, se pot comanda talonete personalizate. Detalii aici.

# clinica mai oferă servicii de fizioterapie-electroterapie și electrostimulare, laserterapie, terapie cu ultrasunete, shockwave, T-Care Therapy (hipertermie), Heat Therapy (terapie cu căldură), crioterapie (terapie cu gheață) și crio-ultrasound (terapie cu gheață și ultrasunete).

# și nu în ultimul rînd, există servicii de refacere și recuperare sportivă, respectiv programe individualizate pentru recuperarea deficientelor pre-existente si a celor aparute ca urmare a practicilor sportive incorecte.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Succese, succese

Next

Transylvania 100k. În șapte imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also