luni, noiembrie 25 2024
Ultramaratonistul încearcă să ofere informații de calitate despre alergare prin intermediul unei serii de workshopuri organizate în zece orașe din țară

Turneul începe sîmbăta aceasta, 10 noiembrie, la București (mai multe detalii se pot afla de aici).

“Pentru practicarea oricărui sport (…) e nevoie de o bază teoretică care să te ghideze să te antrenezi și să performezi. Citind mult și experimentând, am constatat că există o prăpastie de informații și obiceiuri între alergătorii de top, care fac asta de ceva timp, și cei aflați la început de drum sau cei care simt că se plafonează. În România, alergătorii au nevoie de informații de calitate pentru a evolua și pentru a-și îndeplini obiectivele personale”, spune Robert Hajnal într-un comunicat de presă.

Workshopurile Școala Alergării sunt dedicate alergătorilor amatori care vor să își îmbunătățească performanțele sportive la cursele pe distanțe scurte, medii sau lungi. Aceștia învață cum să abordeze alergarea astfel încât să se poată antrena eficient pentru a-și atinge obiectivele propuse minimizând, în același timp, riscul accidentărilor.

Deși alergarea e un sport foarte popular și e practicat la o scară din ce în ce mai mare în România, mulți alergători amatori nu își pot concepe un program eficient de antrenament și se confruntă cu probleme precum: accidentări, informații nestructurate și nepotrivite, lipsa motivației sau a unui obiectiv concret, plan de antrenament nestructurat și nepersonalizat, se mai arată în comunicatul de presă.

În cele trei ore cât durează un workshop, participanții – alergători la început de drum sau deja mai experimentați, află care sunt principiile și tipurile de antrenament pe care le pot pune în practică pentru a-și organiza singuri și eficient antrenamentele. O parte a workshopului e dedicată aprofundării metodelor prin care se pot evita accidentările – o problemă cu care se confruntă majoritatea alergătorilor.

La fiecare workshop sunt disponibile maxim 50 de locuri, iar cinci sunt rezervate celor care aleg biletele VIP. Turneul se desfășoară în zece orașe din România, au loc sâmbăta sau duminica, în intervalul orar 10.00-13.00, astfel: București (10 nov), Brașov (17 nov), Cluj-Napoca (24 nov), Timișoara (8 dec), Oradea (9 dec), Craiova (12 ian), Sibiu (13 ian), Târgu-Mureș (26 ian), Constanța (9 feb), Iași (23 feb).

Mai multe detalii despre turneu:

Comments

comments

Previous

Baza mea rămîne tombola

Next

Raiffeisen Runners. Anul opt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also