vineri, iulie 26 2024

Dezvoltată de o companie din România, Spectro.Life | Ultra Race App ajută alergătorii să își creeze și să pună în practică un plan de cursă pe distanțe lungi. Această ”app” oferă alergătorilor date pentru a alerga constant pe teren accidentat, luînd în considerare timpul estimat de terminare a cursei și ținînd cont de reducerea sustenabilă a vitezei de deplasare ca și de abilitățile de a parcurge diferențe mari de nivel, atît în urcare cît și în coborîre.

Zsolt Kovacs este un foarte bun alergător montan și ultramaratonist din România. Dar el este totodată și un specialist al tehnologiei, co-Fondator și CEO al Spectro.AI, compania care a lansat recent, în 175 de țări, Spectro.Life | Ultra Race App.

Plecînd de la propriile experiențe, dar mai ales de la observația că în cursele de ultramaraton celor mai mulți alergători le este dificil să aibă un plan de cursă coerent, Zsolt Kovacs, alături de colegii săi, a creat această ”app” care își propune să fie un fel de ”al doilea creier al alergătorilor pe distanțe lungi”.

”Natura competitivă a ultramaratoanelor, combinată cu faptul că nu este ușor să măsori efortul uniform și optim, face ca la aceste curse cei mai muți alergători să plece cam rapid, consumînd resurse considerabile la început și păstrînd prea puține pentru final. Am luat în considerare acest aspect, așa că în Spectro.Life am inclus funcția de măsurare a „Performance Drop”, ca  și funcția de planificare și urmărire a cursei „Steady Effort” care se bazează tocmai pe măsurarea scăderii performanței. Cu aceste date, alergătorii – indiferent de nivelul lor de pregătire – vor putea să vadă cum le scade viteza pe diferite distanțe și astfel își vor putea modifica strategia de alergare încît să își poată atinge potențialul maxim. Și da, odată ce adopți o nouă strategie, cifrele ”performance drop” vor fi tot mai mici, devenind posibil să alergi aproape de ”negative split” chiar și într-un ultramaraton”, spune Zsolt Kovacs.

Suntem mândri de prima versiune a Spectro.Life, care aduce noi instrumente, utile antrenorilor și alergătorilor din comunitatea de ultramaraton (…) , Ne mândrim cu tehnologia pe care am reușit să o creăm, începînd de la faptul că aplicația este proiectată să fie pornită cu cîteva minute înainte de start, iar apoi telefonul se poate ține în buzunar, comunicarea se face prin intermediul ceasului alergătorului, pînă la faptul că Spectro.Life poate funcționa mai bine de 24 de ore cu o singură încărcare, făcînd astfel posibil pentru un alergător mediu să termine o cursă de 100 de mile fără a mai fi nevoit să încarce telefonul”, a mai adăugat Zsolt Kovacs. Totodată, Spectro.Life funcționează bine – cu limitări aferente – și în cazuri extreme (frig etc).

Mai multe detalii sînt disponibile la https://www.spectro.life/

Comments

comments

Previous

Un nou record național și o despărțire

Next

JO Paris. Se anunță multe recorduri

1 comment

  1. https://run.outsideonline.com/road/inside-further-an-ultra-for-the-instagram-age/ acest asa-zis soft nu are nici-o legatura cu biologia umana, d-apai cu vreun efort de ultraalergare. Camille Herron a distrus toate recordurile lumii in cursa de 6 zile PE TRAIL (si ma refer si la recordurile intermediare, din 100 in 100 de km, sau 100 in 100 de mile, sau dintr-o zi dupa alta) spulberand pur si simplu orice incercare de a crede ca se poate alerga ca un robot, dupa cifre fantasmagorice peste care isi da un oarecare cu parerea. E bine sa ne informam MULT inainte de a accesa pareri care n-au nicio treaba cu REALITATEA FIZIOLOGIEI UMANE. Este incredibil cat de usor cadem in plasa unor indivizi care nu inteleg nici macar cele mai simple procese ale vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also