joi, aprilie 18 2024

Un nou record național și o despărțire

# Atleta română de origine kenyană Joan Chelimo Melly a cîştigat, duminică 3 martie, cursa de semimaraton de la Paris stabilind cu această ocazie un nou record naţional. Ea a înregistrat un timp de 1h:06min:57sec, fiind urmată de atletele kenyene Veronica Loleo (1h:07min:45sec) şi Jesphine Jepleting (1h:09min:11sec).

Chelimo, care este antrenată de Carol Santa și este legitimată la Dinamo București este calificată deja la Jocurile Olimpice din această vară de la Paris, în proba de maraton.

Recordul naţional al României la semimaraton îi aparţinea altei atlete de origine kenyană, Stella Rutto, din data de 21 februarie 2021, fiind de 1h:07min:45sec.

# Inima nu face riduri. Aceasta este o expresie asociată cu viața și crezul doamnei Elena Pagu, o bine cunoscută atletă veterană, multiplă campioană mondială în probe de alergare. Doamna Pagu a decedat pe 3 martie, în vîrstă de aproape 98 de ani. A fost un model de longevitate, bucuria de a trăi armonios cu sine însăși, o adevărată performeră la la nivel uman și sportiv. Mai jos, un video emoționant în care doamna Pagu își povestește viața și pasiunea pentru alergare.

Sursa foto: CS Dinamo Bucuresti/Facebook

Comments

comments

Previous

Încep să apară banii și în alergare

Next

Spectro.Life. Un ”nou creier” pentru ultramaratoniști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also