joi, aprilie 18 2024

La o cursă de alergare cu obstacole, desfășurată recent în Arabia Saudită, s-au acordat cele mai mari premii în bani din istoria alergării de amatori

S-a întîmplat pînă acum preponderent în fotbal, cu țările din zona Golfului investind mari sume de bani pentru atragerea de jucători, crearea de spectacol și implicit pentru a cîștiga astfel ceva credibilitate.

A venit, se pare, și vremea alergării, ca să se alăture acestui fenomen, relatează IrunFar.  

Nu mai puțin de 480 de mii de dolari au fost oferiți ca premii la prima ediție a Tough Mudder Infinity Alula, o cursă de alergare cu obstacole organizată la Alula, în Arabia Saudită. Un video despre cursă poate fi văzut aici

Au fost alergători din aproape 40 de țări, unii dintre ei cu un bun palmares în curse montane sau pe teren accidentat. Concursul s-a desfășurat pe un traseu circular de 10 kilometri, cu 20 de obstacole pe tur. Scopul era să se parcurgă cât mai multe tururi posibile în opt ore. Ploaia subțire de peste noapte a amânat startul cursei cu o oră, dar în scurtă vreme căldura și atmosfera senină au predominat și au permis desfășurarea în bune condiții a concursului.

Câștigători au fost Jonathan Albon (din Marea Britanie, dar care locuiește în Norvegia) și Alisa Petrova (Rusia). Fiecare dintre ei a câștigat câte 80.000 de dolari, iar fondul de premii a fost distribuit primilor  10 clasați, atât în cursele feminine, cât și în cele masculine, dar și pe echipe.

Trebuie reținut, iar aici sîntem convinși că Adrian Mila va fi bucuros să afle asta, că s-au premiat și cîștigătorii de la categoriile de vîrstă. Premiile lor, mai mult decît decente: primul loc – 3500$, locul 2 – 2500$ și locul 3 – 1500$.

Pentru a oferi puțin context în legătură cu aceste premii, să menționăm că în cursele de obstacole, un premiu între 30.000 și 50.000 de dolari, pentru locul întâi, a fost întâlnit destul de frecvent, dar se pare că această sumă acordată este cea mai mare până acum pentru acest tip de alergare.

În ultramaraton, cel mai mare fond de premii se întîlnește la Maratonul Comrades din Africa de Sud, unde în acest an câștigătorul va primi 550.000 de Rand sud-african (aproximativ 28.500 de dolari), iar fondul total de premii este de aproximativ 170.000 de dolari. În alergările de trail running, Run Rabbit Run 100 Mile din SUA oferă probabil cel mai mare fond de premii, cu 15.000 de dolari pentru victoria individuală și un total de 83.500 de dolari la fond de premiere.

Recomandare: Circuitul Yolo Events include următoarele competiții: 3 martie – Cupa SportGuru Dynafite, sky touring; 17 martie – Timișoara 21k, urban running; 15 iunie – Yolo Jersey, urban cycling; 29 iunie – Carpathia Trails, trail running; 7 septembrie – Transfier, triathlon. Detalii pe: https://yoloevents.ro/

Comments

comments

Previous

TransGranCanaria. Victorie pentru Raul Butaci

Next

Un nou record național și o despărțire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also