Info general

Campionat Balcanic Masters la București

Astăzi a început a 24-a ediție a Campionatului Balcanic Masters, găzduită din nou de România, după 17 ani.

mastersÎntrecerile atletice, care se desfășoară până duminică, au loc pe arena „Iolanda Balaș Soter” (probele de stadion) și în Parcul Herăstrău (cursele de semimaraton).

Participă zece țări, dintre cele 15 afiliate la Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism. Alături de România, reprezentată de 232 de atleți, mai participă Bosnia-Herțegovina (4 atleți), Bulgaria (96), Croația (17), Grecia (129), Republica Moldova (4), Muntenegru (5), Serbia (54), Slovenia (33) și Turcia (100).

Astfel, un număr de 647 de atleți se vor alinia la startul celor 53 de probe de stadion din programul de concurs (26 la feminin și 27 la masculin), la care se adaugă cursele de semimaraton (masculin și feminin).

În mod firesc, România are delegația cea mai numeroasă — 232 de atleți, printre pretendenții la medalii fiind campionii mondiali Silviu Nișu (35 Master; 100 m, 200 m), Adrian Neagu (60 m; lungime), Bogdan Tudor (lungime), campioana europeană Florentina Marin (35 M; 100 m, 200 m) și ca prezențe, în premieră, Nicoleta Grasu (multiplă medaliată la europene și mondiale la aruncarea discului), și Cristina Casandra (2000 m obstacole, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, la 3.000 m obstacole), relatează Agerpres.

Competiția este organizată de Federația Română de Atletism și Clubul Sportiv „Romanian Masters Athletics”. Informații suplimentare pe site-ul oficial al Balcaniadei.

Comments

comments

>
Previous post

Mai e puțin. Negoiu-Lespezi Semimaraton

Next post

Ştiri pe scurt. Foarte multe

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *