luni, iunie 24 2024

La Bușteni, pe o vreme mai curând caldă, s-a alergat pentru titlurile naționale de alergare montană.

cn
Să începem cu ceea ce poate fi considerate o surpriză. Cel mai titrat alergător montan român, Ionuț Zincă, nu a reușit să își păstreze titlul de campion național și în acest an, clasându-se pe locul doi. Pe primul loc s-a clasat un alergător totuși cunoscut Szabolcs Istvan Gyorgy (CSM Cluj), care a realizat un timp 57min:26sec pe distanța de 12,8 km (cu 970m diferență de nivel). Zincă (CSU Craiova) a alergat în 57min:52sec, pe locul trei clasându-se Robert Hajnal (CSM Cluj).  Și despre prezența pe podium a lui Hajnal se poate spune că e o surpriză în condițiile în care el este mult mai puțin experimentat decât sportivii clasați pe locurile imediat următoare.

Pe echipe, situația a fost următoarea: 1. CSM Cluj  2. CS Pandurii Tg.Jiu  3. CS Mișcarea CFR

La senioare, însă, nu s-au înregistrat surprize. Marea favorită, Denisa Dragomir (CSM Pitești) a câștigat detașat titlul national, înregistrând un timp de 45min:32sec pe distanța de 9 km (cu 670 m diferență de nivel). Ea a fost urmată de Cristiana Ghiță (CSU Galați) – 48min:47sec și de Adela Bălțoi (CS Pandurii Tg. Jiu) – 50min:07sec.

Clasamentul pe echipe: 1. CSU Galați  2. CSM Cluj  3. CSM Craiova.

La junioare (4.8km, +370m) campioană națională a devenit Iulia Melinda Zudor (CSS Mediaș) – 23min:40sec, iar pe echipe LPS Botoșani. Cel mai rapid junior (9km, +670m) a fost Gabriel Bulardă (CSM Dorna) iar pe echipe titlul național a fost câștigat de CS Pandurii Tg. Jiu.

La competiția națională au participat 95 de atleți, dintre care 33 la feminin și 62 la masculine, de la 25 de cluburi.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Recomandare. Cros de noapte la Sibiu

Next

Știri pe scurt. Mult munte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also