miercuri, mai 29 2024

Am mai spus-o: ador ştirile despre feluriţi cercetători şi despre concluziile lor minunate. Aşa că nu am putut ignora o ştire din Gândul de astăzi care, citînd un studiu neprecizat al unor nemenţionaţi cercetători suedezi, prezintă totuşi nişte concluzii interesante:  dacă în cazul tinerilor s-a observat că sportul îi ajută să obţină rezultate mai bune la şcoală şi apoi să performeze la locul de muncă, pentru indivizii care se apropie de vârsta de pensionare sportul îi face să fie mai atenţi şi mai sociabili, dar şi să reziste mai bine la schimbările bruşte de temperatură.

Merită reţinut că tinerii care fac sport au un loc de muncă mai bine plătit şi mai bine poziţionat decât sedentarii, asta pentru că respectivii „cercetători suedezi au descoperit că persoanele care fac minimum 90 de minute de sport pe săptămână obţin rezultate mai bune la testele cognitive decât restul”.

Plecînd de la concluziile savanţilor suedezi şi ţinînd cont că în săptămîna abia încheiată am făcut mişcare aproximativ 270 de minute (alergînd circa 50 de kilometri) ce IQ credeţi că o să am zilele acestea?

Comments

comments

Previous

Francezul care poate că a băut poţiune magică

Next

Concurs. Pizza pe viaţă!

4 comments

  1. „Definite drept o alăturare de sunete dezagreabilă, supărătoare, neplăcută, cacofoniile trebuie evitate mai ales în stilul scris”, „Ghid de exprimare corectă în presă”, Mona Moldoveanu Pologea, CJI, 2009, pag. 52

    Aceasta o să fie noua mea mantră în timp ce o să alerg săptămîna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also