joi, aprilie 18 2024

Ceva cifre și mai multe ultime informații, muzicale mai ales.

Hot
Duminică 18 mai va fi a treia ediție a Semimaratonului București. Câteva cifre despre această competiție, aflate de la conferința de presă de astăzi:

7000 – numărul estimat al participanților la toate probele (semimaraton, individual și ștafete, 10km, cros popular)
5000 – litri de băuturi izotonice ce vor fi disponibili la punctele de hidratare
20.000 – litri de apă, oferiți de sponsor
3.000 – kilograme de fructe

6 – salvări
2 – motociclete de intervenție
500 – voluntari

50 – numărul țărilor din care vin alergători
61 – de minute. Adică ceva mai mult de o oră, respectiv timpul aproximativ pe care dorește să îl obțină kenyanul Daniel Chebii. Ar fi un nou record al cursei. Tot record se estimează că se va realiza și în cursa feminină. Cea mai bună atletă participantă are un personal best de 1h:09min

Dacă vreți să aflați timpii realizați de către câștigătorii Semimaratonului la edițiile anterioare o puteți afla citind revista Alerg #18, care se va găsi la standurile concursului.

Și acum informațiile muzicale. Vor fi șase locuri ”zgomotoase” pe traseu, unde artiști de maximă reputație vor încuraja alergătorii, pe acorduri melodioase.

Cristian Fierbințeanu va prezenta un DJ set electronic-synth-pop-IDM, pe Calea Victoriei, pe lângă Poliția Capitalei. Cristian Fierbințeanu face parte din formațiile Plurabelle (dark-electronic) și Fierbințeanu (experimental-pop). Plurabelle (www.facebook.com/plurabellemusic) va lansa la începutul acestei veri albumul de debut, Phantom Pyramid, la label-ul francez Stellar Kinematics. Fierbințeanu au lansat două albume, au câștigat un concurs de remixuri Antonin Dvorak și au cântat la Berlin Konzerthaus. Fierbințeanu vor lansa în toamnă discul Massive Exposure.

Barbarosa Samba. În zona Podului Izvor

Trupa Cambridge School – pe Splaiul Independenței, în fața Palatului de Justiție, chiar la baza treptelor fostului Tribunal.

Alte puncte de entertainment, inclusiv o formație de peruani cu instrumente, vor fi în Piața Alba Iulia, pe podul Națiunile Unite, pe Calea Victoriei în fața braseriei Capșa. DJ cu muzică și sonorizare: la Arena Națională, la intersecția Eroilor/ Pod Operei cu Splaiul Independenței. Totodată, mult zgomot va fi la toate punctele de hidratare sau cu bureți.

Comments

comments

Previous

Timișoara în alergare

Next

Cum să eviți problemele inutile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also