duminică, iulie 14 2024

Sunt multe competiții care merită încercate și în Bulgaria vecină.

persenk*** Razgrad e un oraș bulgăresc la doar vreo 140 de km de București. Adică un drum cu mașina de circa două ore. Aici, se va desfășura duminică 27 iulie Crazy Forest Half Marathon, o competiție de alergare și de mountain bike (MTB XC).

Traseul este același pentru alergători și biciclisti, are o lungime de 21 de kilometri, străbătând poteci, drumuri de pământ și foarte puțin asfalt. Diferența de nivel cumulată este de 430 metri. Taxa de înscriere este de 8 euro în ziua concursului, iar organizatorii oferă cazare la o cabană la 500 metri de la start, cu 6 euro de persoană în camere cu două sau patru paturi. Pentru rezervări puteți scrie la adresa: diva_orienteering@mail.bg. În zonă se poate oricum campa cu cortul, fără plată.

Pentru orice fel de informații suplimentare puteți să îl contactați pe Ivan Radev, la telefon +359 889 38 86 19 sau la adresa iradev@gmail.

*** Tot duminică 27 iulie este ultima zi în care doritorii se pot înscrie la Persenk Ultra, un ultramaraton ce se desfășoară în munții Rodopi, în sudul Bulgariei. Cursa, care se desfășoară pe 23 august, are două trasee: Persenk Ultra – lung de 123 km, cu diferență de nivel totală de + 5387m; Orehovo Ultra – lungime de 80 km, cu diferență de nivel de + 3495m. Ambele curse încep la miezul nopţii, în oraşul Asenovgrad. Limita de timp pentru parcurgerea traseului lung este de 36 de ore, în timp ce pentru traseul scurt este de 30 de ore. Tot în aceeași zi se desfășoară și o cursă de semimaraton, al cărei start se dă la ora 10:00. Taxa de participare este de 40 euro, 35 euro şi 30 euro, pentru cursa lungă, cea scurtă şi respectiv pentru semimaraton.

Prima ediţie a acestei competiţii a avut loc anul trecut şi a fost câştigată de românul Daniel Stroescu (cu un timp de 16h:52min).

Imagini de pe traseul Crazy Forest Half Marathon

Comments

comments

Previous

Profesionistul. Un interviu cu Valeriu Tomescu (II)

Next

Profesionistul. Un interviu cu Valeriu Tomescu (III)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also