luni, noiembrie 25 2024

A fost o zi foarte lungă. O zi întreagă de alergare, în cadrul Campionatelor Europene de 24 de ore desfășurate la Timișoara. Acum clasamentele și scurte aprecieri.

Rezultatele au putut fi urmărite în timp real aici.
S-a alergat pe un traseu în buclă, cu o lungime de 1.222,48m

Feminin

Pe podium s-au clasat, în ordine,Patrycja Bereznowska (Polonia) cu 243,27 km parcurși de-a lungul celor 24 de ore de alergare (rezultatul nu este încă oficial). Ea a fost urmată de Stine Rex (Danemarca) – 241,92km și Malgorzata Pazda Pozorska (Polonia) – 240,69km. Pe echipe, detașat, a cîștigat Polonia.

Rezultatele fetelor noastre:

# Mara Guler. A început foarte tare, a condus cursa timp de aproape 12 ore, pentru ca apoi oboseala și efortul nu foarte bine drămuit să își spună cuvîntul. A terminat în final pe locul 15, cu 212,53km parcurși. Și-a depășit considerabil precedentul record personal (196,5km).

# Florica Neacșu. A pornit, de asemenea, foarte tare în cursă, a avut un moment de ”cădere” în prima treime pentru ca apoi să alerge relativ constant și recuperînd multe poziții. A terminat pe locul 29, cu 194,37km parcurși, de asemenea peste precedenta sa performanță (179,331 km).

# Ana Maria Roșioară. Deși a pornit moderat și nu a forțat mult timp, a avut o perioadă mai dificilă după circa 18 ore de cursă, pentru ca apoi să nu mai reușească să își revină decît parțial. A terminat pe locul 65, cu 122,28km parcurși (PB: 151,840 km).

Pe echipe, România a terminat pe locul 12, din 14 echipe complete (cu minim trei atleți) și din 25 de echipe participante.

Masculin

Din nou un alergător din Polonia a venit pe primul loc, respectiv Andrezj Radzikowski, cu 265,41 km parcurși. El a fost urmat de Stephane Ruel (Franța), care la 52 de ani a parcurs 262,83km. Pe locul trei s-a situat lituanianul Aleksandr Sorokin, care a început foarte tare, a condus aproape în permanență, uneori autoritar, dar care pe final nu a mai avut resurse pentru a cîștiga. Distanța sa – 260,39km. Pe echipe a cîștigat Franța.

Rezultatele băieților noștri:

# Florin Ioniță. Și-a asumat multe riscuri, pornind tare și menținîndu-se în plutonul fruntaș pînă aproape de jumătatea cursei. Noaptea nu i-a fost însă în favoarea sa, oboseala spunîndu-și cuvîntul și pierzînd treptat din poziția în clasament. A terminat în final pe locul 22, cu 225,98km parcurși, mai bine decît precedenta sa performanță (215,841 km).

# Răzvan Farkaș. A pornit destul de tare, menținîndu-se mult timp pe la jumătate clasamentului. Nici el nu a avut o perioadă fastă peste noapte, dar pe final a mai recuperat. A terminat în final pe locul 48, cu 191,93km parcurși, sub precedentul său PB de 215,067 km.

# Claudiu Gorgan. A făcut o cursă bună, deși a pornit tare, pentru a pierde ulterior mult timp în orele lungi ale nopții. A ocupat în final poziția 51, cu 190,44km parcurși, peste vechiul record personal de 177,800 km.

# Mihai Pantiș. A fost mai tot timpul egal cu sine, adică a pornit foarte economicos, nu a forțat nici ulterior, nu a pierdut timp mult peste noapte. În final a terminat pe locul 61, cu 175,33km parcurși (sub PB de 191,26km).

# David Iancu. Și el a fost moderat la început, a menținut un ritm mediu, pe care l-a putut duce. Însă, pe la ora 3 din noapte, s-a întîmplat ceva care l-a scos din cursă pentru multe ore. A reluat alergarea doar pentru a termina concursul, clasîndu-se în final pe locul 79, cu 130,33km parcurși (sub PB de 200,259 km).

# Bogdan Ofițeru. A făcut o cursă mai curînd haotică, pornind foarte tare, pentru a abandona după aproape 14 ore (nu știm motivele în acest moment). În clasamentul final este pe locul 88, cu 112,71km. (PB: 192,833 km).

În clasamentul masculin, România a terminat pe locul 11, din 15 țări cu echipe complete și din 28 de țări participante.

 

E prea devreme pentru a putea aprecia cu adevărat rezultatele alergătorilor români. Ei nu s-au numărat deloc printre favoriți, nu au avut experiența necesară, o parte dintre ei și-au depășit cele mai bune performanțe. În același timp, s-a greșit ca abordare a cursei, pornindu-se în cazul majorității mult prea tare. În plus, pare că nu a existat o strategie la nivelul echipelor, mizîndu-se preponderent pe efortul individual. De aceea, dacă e să facem o apreciere generală, am zice că a fost bine (deci nici dezastruos, nici foarte bine) pentru România.
Oricum, bravo tuturor.

 

Comments

comments

Previous

Europene 24h. Cum se aleargă

Next

Pe scurt. Români în alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also