Europene 24h

Europene 24h. Rezultatele. Bine pentru România

A fost o zi foarte lungă. O zi întreagă de alergare, în cadrul Campionatelor Europene de 24 de ore desfășurate la Timișoara. Acum clasamentele și scurte aprecieri.

Rezultatele au putut fi urmărite în timp real aici.
S-a alergat pe un traseu în buclă, cu o lungime de 1.222,48m

Feminin

Pe podium s-au clasat, în ordine,Patrycja Bereznowska (Polonia) cu 243,27 km parcurși de-a lungul celor 24 de ore de alergare (rezultatul nu este încă oficial). Ea a fost urmată de Stine Rex (Danemarca) – 241,92km și Malgorzata Pazda Pozorska (Polonia) – 240,69km. Pe echipe, detașat, a cîștigat Polonia.

Rezultatele fetelor noastre:

# Mara Guler. A început foarte tare, a condus cursa timp de aproape 12 ore, pentru ca apoi oboseala și efortul nu foarte bine drămuit să își spună cuvîntul. A terminat în final pe locul 15, cu 212,53km parcurși. Și-a depășit considerabil precedentul record personal (196,5km).

# Florica Neacșu. A pornit, de asemenea, foarte tare în cursă, a avut un moment de ”cădere” în prima treime pentru ca apoi să alerge relativ constant și recuperînd multe poziții. A terminat pe locul 29, cu 194,37km parcurși, de asemenea peste precedenta sa performanță (179,331 km).

# Ana Maria Roșioară. Deși a pornit moderat și nu a forțat mult timp, a avut o perioadă mai dificilă după circa 18 ore de cursă, pentru ca apoi să nu mai reușească să își revină decît parțial. A terminat pe locul 65, cu 122,28km parcurși (PB: 151,840 km).

Pe echipe, România a terminat pe locul 12, din 14 echipe complete (cu minim trei atleți) și din 25 de echipe participante.

Masculin

Din nou un alergător din Polonia a venit pe primul loc, respectiv Andrezj Radzikowski, cu 265,41 km parcurși. El a fost urmat de Stephane Ruel (Franța), care la 52 de ani a parcurs 262,83km. Pe locul trei s-a situat lituanianul Aleksandr Sorokin, care a început foarte tare, a condus aproape în permanență, uneori autoritar, dar care pe final nu a mai avut resurse pentru a cîștiga. Distanța sa – 260,39km. Pe echipe a cîștigat Franța.

Rezultatele băieților noștri:

# Florin Ioniță. Și-a asumat multe riscuri, pornind tare și menținîndu-se în plutonul fruntaș pînă aproape de jumătatea cursei. Noaptea nu i-a fost însă în favoarea sa, oboseala spunîndu-și cuvîntul și pierzînd treptat din poziția în clasament. A terminat în final pe locul 22, cu 225,98km parcurși, mai bine decît precedenta sa performanță (215,841 km).

# Răzvan Farkaș. A pornit destul de tare, menținîndu-se mult timp pe la jumătate clasamentului. Nici el nu a avut o perioadă fastă peste noapte, dar pe final a mai recuperat. A terminat în final pe locul 48, cu 191,93km parcurși, sub precedentul său PB de 215,067 km.

# Claudiu Gorgan. A făcut o cursă bună, deși a pornit tare, pentru a pierde ulterior mult timp în orele lungi ale nopții. A ocupat în final poziția 51, cu 190,44km parcurși, peste vechiul record personal de 177,800 km.

# Mihai Pantiș. A fost mai tot timpul egal cu sine, adică a pornit foarte economicos, nu a forțat nici ulterior, nu a pierdut timp mult peste noapte. În final a terminat pe locul 61, cu 175,33km parcurși (sub PB de 191,26km).

# David Iancu. Și el a fost moderat la început, a menținut un ritm mediu, pe care l-a putut duce. Însă, pe la ora 3 din noapte, s-a întîmplat ceva care l-a scos din cursă pentru multe ore. A reluat alergarea doar pentru a termina concursul, clasîndu-se în final pe locul 79, cu 130,33km parcurși (sub PB de 200,259 km).

# Bogdan Ofițeru. A făcut o cursă mai curînd haotică, pornind foarte tare, pentru a abandona după aproape 14 ore (nu știm motivele în acest moment). În clasamentul final este pe locul 88, cu 112,71km. (PB: 192,833 km).

În clasamentul masculin, România a terminat pe locul 11, din 15 țări cu echipe complete și din 28 de țări participante.

 

E prea devreme pentru a putea aprecia cu adevărat rezultatele alergătorilor români. Ei nu s-au numărat deloc printre favoriți, nu au avut experiența necesară, o parte dintre ei și-au depășit cele mai bune performanțe. În același timp, s-a greșit ca abordare a cursei, pornindu-se în cazul majorității mult prea tare. În plus, pare că nu a existat o strategie la nivelul echipelor, mizîndu-se preponderent pe efortul individual. De aceea, dacă e să facem o apreciere generală, am zice că a fost bine (deci nici dezastruos, nici foarte bine) pentru România.
Oricum, bravo tuturor.

 

Comments

comments

>
Previous post

Europene 24h. Cum se aleargă

Next post

Pe scurt. Români în alergare

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *