miercuri, februarie 28 2024

A doua ediție a triatlonului ”Fără Asfalt la munte”, eveniment premium inclus în calendarul competițional al Federației Române de Triatlon, a avut loc în acest weekend în județul Prahova, în zona Cerașu-Slon. La competiție au participat peste 200 de concurenți.

fa

Competiția a fost câștigat de Ciprian Bălănescu, campionul României la triatlon, care în ciuda unor probleme tehnice (a făcut pană la un moment dat) a realizat cel mai bun timp al competiției: 1h:48min:28,1sec.

Traseul concursului a început cu 1.000 m de înot în lacul Măneciu, după care concurenții au pedalat 21 km de la lac spre cascada Schinda, prin pădure, pe malul Telejenelului și înapoi spre Tabla Buții, până pe Plai, deasupra satului Slon. De pe Plai, participanții au alergat în ultima probă a concursului pe o distanță de 7 km, până sub vârful lui Crai și înapoi.

Câștigătorii, pe care îi vedeți mai jos, au primit premii în valoare totală de peste 4.500 de euro.

Clasament masculin
1.    Ciprian Bălănescu – 1h:48min:28sec
2    Adrian Pristavu – 1h:49min:57sec
3    Andrei Ianos- 1h:53min:58sec

Clasament feminin
1.    Monika Koncz – 2h:16min:01sec
2.    Adel Koter – 2h:21min:29sec
3.    Maria Szakacs – 2h:26min:21sec

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Triatlonul ”Fără Asfalt la munte” este unul dintre cele mai importante 12 evenimente din calendarul Federației Române de Triatlon (FRTRI) și este inclus în campionatul național de Cross Triatlon (off road) FRTRI.

„Cu fiecare nouă ediție a proiectului Fără Asfalt, pe care l-am început în 2010, reușim să punem umărul, alături de triatloniștii de performanță și de pasionații acestui sport, la formarea unei comunități tot mai numeroase, dorindu-ne ca triatlonul să devină un sport pentru un public mult mai larg”,  a spus Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt” și președintele Fundației eMAG.

*****

În final să menționăm cursa făcută de triatlonistul Cristian Boștină, care a reușit să termine unul dintre cele mai dificile concursuri de IronMan din lume – Norseman. Relatarea sa poate fi citită aici.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultatele

Next

Lord Coe. Și provocările atletismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also