luni, iunie 24 2024

Dacă nu ştiaţi, The Color Run România susține cauzele sociale, respectiv proiectul naţional GROW, ce contribuie la dezvoltarea personală şi la încurajarea tinerilor spre a face o schimbare în societatea de azi.

jessica

de Jessica Tiron

The Color Run – cunoscută şi drept “Happiest 5k on the Planet” – este o cursă necronometrată de 5 kilometri, unică, plină de culoare, care celebrează fericirea, sănătatea şi individualitatea.

Sunt doar două reguli extrem de simple: Începe cursa în haine albe; Treci linia de sosire scăldat în culori.

Unde poţi găsi un cuplu îmbrăcat în costume de iepuri, un tânăr alergând bezmetic cu ochelarii de înot bine strânşi pe faţă și alţi 3000 de bucureşteni îmbrăcaţi toţi în alb intr-o sâmbătă dimineaţa?

Trei cuvinte: The Color Run. Exact acolo am fost şi eu sâmbătă dimineaţa, pe 26 aprilie, la prima oră. Nu, nu am fost in calitate de participant ci în calitate de voluntar pentru Şcoala de Valori, gata pentru ce se anunţa a fi cel mai fain eveniment al primăverii din Bucureşti!

În caz că nu ştiaţi, The Color Run România susține cauzele sociale, respectiv proiectul naţional GROW – organizat de Şcoala de Valori, în parteneriat cu AIESEC, pentru tinerii liceeni dornici de cunoaştere şi multă distracţie, ce contribuie la dezvoltarea lor personală şi la încurajarea lor spre a face o schimbare în societatea de azi.

După ce ne-am strâns toţi voluntarii la standul Şcoala de Valori, ne-am împărţit pe echipe. Eu am fost unul din voluntarii amplasaţi la punctele de culoare. Galben, primul punct, o culoare optimistă pentru ce părea a fi un start memorabil. Imediat au început sa apară și primii alergători. Mai tineri sau mai în vârstă, nimeni nu a scăpat de pudra colorată!

După ce toată lumea şi-a luat câte un “suvenir” colorat pe tricou de la fiecare punct în parte, distracţia a continuat şi după încheierea cursei, cu un uriaş festival. Nici de aici nu a lipsit pudra colorată, care a fost prezentă în explozia de fericire şi culoare.

Acum că v-am tot povestit despre evenimentul din aprilie, despre cât de fain a fost şi despre toată nebunia colorată, e timpul sa vă spun că toate acestea vor avea loc din nou în Bucureşti, pe 13 septembrie, cu o cursă plină de veselie și pudră multicoloră, al cărei motto e simplu: „Vino si colorează-ţi toamna pe Kiseleff”.

Singura diferenţă pentru mine este aceea că de data aceasta voi participa.  Asta din două motive:
1.  Proiectul GROW a reprezentat pentru mine un pas înainte. Este tipul acela de program în care înveţi distrându-te alături de cei mai frumoşi oameni, atât fizic cât şi psihic. Pe scurt, dacă tot suntem la capitolul “The Color Run”,  GROW a reprezentat pentru mine un fel de pată de culoare, şi pentru asta vreau să îl susţin în toate modurile posibile.

2. Pentru mine The Color Run a reprezentat fericire. În cea mai adevărată şi inocentă formă a ei. Explozia de culoare, oamenii fericiţi, voia bună și energia pozitivă, toate te îndeamnă să nu stai pe margine !

Sper că  v-am stârnit interesul și cheful de mişcare şi voie bună. Toate astea fiind spuse, ne vedem la ediţia de toamnă The Color Run!

Acest articol a fost scris de  Jessica Tiron, unul dintre voluntarii Școala de Valori.

Comments

comments

Previous

Ştiri pe scurt. Femei rapide

Next

Revista Alerg. Unde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also