luni, noiembrie 25 2024
După marile surprize de anul trecut, favorizate e drept și de vremea ploioasă, nici în 2019 Maratonul de la Boston nu s-a dezmințit la capitolul spectacol.

Rar de tot se vede așa ceva. Și cu atât mai mult la cel mai înalt nivel. Însă, după cum spuneam, Maratonul de la Boston rămâne mereu special. Anul acesta finișul în proba masculină a fost emoție pură, spectacol deplin și competiție dusă la dincolo de limită.

Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

E greu de imaginat cum e să alergi cu o viteză de sub 3min/km pe ultima porțiune a unui traseu de 42,195km. E greu de imaginat de unde mai găsești resurse ca să accelerezi continuu, să împingi înainte corpul deși acesta a pierdut de mult orice resursă, e greu de imaginat cum reziști presiunii de a avea lângă tine un competitor care încearcă – la rândul lui, din răsputeri, să câștige.

Dar e mai bine să lăsăm imaginile să vorbească.

Altfel spus, atletul kenyan Lawrence Cherono a câştigat a 123-a ediție a Maratonul internaţional de la Boston, impunându-se pe ultimii metri la sprint, cu un timp de 2h:07min:57sec. El l-a devansat doar cu două secunde pe etiopianul Lelisa Desisa, campionul mondial din 2013 şi câştigătorul cursei în 2013 şi 2015. Un alt kenyan, Kenneth Kipkemoi, a completat podiumul, la 10 secunde de învingător.

Japonezul Yuki Kawauchi, cel care producea marea surpriză anul trecut, când nu doar a câștigat la Boston dar l-a și învins pe campionul mondial kenyan Geoffrey Kirui, a trebuit să se mulţumească cu un loc 17.

În proba feminină, victoria a revenit etiopienei Worknesh Degefa (28 ani) cu timpul de 2h:23:min:31 sec, urmată de kenyana Edna Kiplagat, la 42 secunde, şi de americanca Jordan Hasay, la 1 min 49 sec.

Maratonul de la Boston este una din cele şase probe din circuitul mondial de maraton.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Cu noroi și rătăciri

Next

Premieră mondială românească. Profiteroliada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also