joi, iulie 18 2024
A 11-a ediţie a Maratonului Bucureşti va avea loc în acest week-end, cu probele competitive programate pentru duminică 14 octombrie

# Organizatorii estimează că vor fi circa 19.000 de participanţi la start, din peste 70 de ţări. Estimarea include și cursele de copii, crosul popular, plus probele competitive (10km, semimaraton, maraton, ștafete).

# Pentru prima oară în România, cursa de maraton va fi transmisă în direct de televiziunea Look TV. Vor fi șapte puncte TV fixe şi trei puncte mobile.

# Și anul acesta traseul va suferi o modificare de ultimă oră. Cum duminică după amiaza este programat un meci de fotbal pe Arena Națională, nu se va mai alerga în jurul stadionului, ci se va urma un traseu deviat. Traseul va fi totu plat, se speră ca şi de data asta să se stabilească un record de cursă.

# Sînt nu mai puțin de 14 alergători est-africani (din Kenya și Etiopia) la categoria elite. Dintre aceștia, cinci debutează în proba de maraton, iar trei vor fi paceri pînă la km 30. Etiopianul Birhanu Bekele (născut 1981) deține cel mai bun timp pe această distanță – 2h:09min:41sec, mai fiind alți doi africani cu timpi apropiați. La fete, sînt patru atlete de elită, cîte două din Kenya și respectiv Etiopia. Revine Almaz Gelana Erba, cîștigătoarea de anul trecut.

# Prin intermediul aplicației Bucharest Marathon, disponibilă în Google Play Store (ca aplicație independentă) și AppStore (integrată în Sporthive Live App), alergătorii pot fi urmăriţi în timp real în timpul curselor şi pot vedea timpii intermediari în orice moment al cursei.

# Pentru această ediție a Maratonului București, alergătorii s-au putut înscrie fie pe platforma proprie a evenimentului, fie pe una ENDU (a cărei optimizare nu este însă gata). De la anul, înregistrarea la toate evenimentele Bucharest Running Club se va face doar prin platforma ENDU, care oferă posibilitatea unui cont personalizat, posibilitatea de a alege între cinci metode de plată diferite, integrarea cu aplicații mobile și, nu în ultimul rînd, înscrierea la alte curse din Europa.

# Există şi o soluţie foto, fiecare competitor poate să-şi descarce poza de pe adresa tipărită pe numărul de concurs. Cei care doresc să primească o poză în format mai mare pot s-o descarce contra cost, iar banii obţinuţi din aceste vînzări vor fi donaţi unui ONG în totalitate.

# La maraton, cursele principale vor avea cipuri de unică folosinţă, așa că finișerii nu mai trebuie să se oprească după fiecare cursă, să-şi dezlege şireturile şi să dea cipul.

# Ca de obicei în ultimii ani, FRA organizează cu ocazia Maratonului București și Campionatul național de maraton. Anul acesta sînt înscriși 90 de atleți, băieți și fete.

# La conferinţa de presă au fost prezentate o serie de fotografii din timpul maratoanelor de la Bucureşti, care vor fi utilizate pentru promovarea Capitalei ca destinaţie de turism sportiv. Imaginile vor fi afișate la Aeroportul Otopeni.

# Sîmbătă 13 octombrie, începînd cu ora 10:00 are loc startul în cursa populară (3 km), urmată de cursa adolescenţilor (2,5 km) de la 11:30 şi cursele copiilor (pe distanțe între 0,9km-1,4 km), de la ora 13:00.

# Duminică 14 octombrie, de la ora 8:00 are loc startul în cursa de 10 km, urmată la 9:30 de cursele de maraton, semimaraton şi de ştafetă.

# Și sîmbătă și duminică sînt restricții de trafic în centrul Bucureștiului și pe toate străzile aferente traseului, între orele 7:00-19:30.

Comments

comments

Previous

Văcărești Sun Challenge. Cinci motive

Next

Băneasa Forest Run. Pentru familia Bogza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also