joi, aprilie 18 2024

zazaÎn mod normal, nu l-ai crede capabil de aşa ceva. Munceşte mult, dar cel puţin e propriul lui stăpân. Duce o viaţă dezordonată şi nu o dată recurge la băutură pentru a mai reduce din tensiunile zilei. Fumează ca un turc. Eu îl asemăn adesea cu o jivină, un animal greu de îmblînzit şi care nu face decît ceea ce îl taie capul.

Cu toate acestea, a decis să facă o schimbare importantă în viaţă. Nemulţumit de imobilitatea şi slăbiciunile propriului corp, dornic de a ieşi din monotonia cotidiană, a decis acum cîteva luni… să se apuce de alergat.
Nu a reuşit să ajungă în parc de fiecare dată cînd a dorit. A tuşit şi s-a sufocat mai mult decît i-ar fi plăcut, în timp ce alerga. L-au durut oasele, muşchii. Dar cel puţin nu s-a lăsat.

Duminică 18 octombrie o să alerge prima cursă din viaţa sa. Vor fi 21 de kilometri, un semi-maraton. E nerăbdător, îngrijorat, preocupat.

Nu vrea să i se facă public numele. Are 26 de ani şi e mai curînd uscăţiv. Cel mai mult a alergat 15 km în circa 1h:15min.  Ce credeţi că o să facă duminică la competiţia din cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti?

          Şi acum invitaţia la concurs:
Cititorul care va estima cel mai bine timpul său de parcurgere al celor 21 de km va primi
ŞAPTE PIZZE
de la
ZAZA PIZZA

Pentru a participa la concurs este suficient ca pînă duminică de dimineaţă să lăsaţi un mesaj la Comments, indicînd timpul estimat. Acesta poate fi sub forma Xh:XXmin:XXsec. Puteţi folosi numele real sau un pseudonim, important este să lăsaţi o adresă de e-mail validă. Cîştigătorul va fi anunţat luni 19 octombrie, acesta urmînd să intre în posesia pizzelor imediat după aceea.

Comments

comments

Previous

Maraton, cursa vieţii. Acţiuni

Next

Două zile pînă la Maratonul Bucureşti

59 comments

 1. Domnule Marian Chiriac,

  Ma grabesc sa raspund invitatiei dumneavoastra la concurs. Abia astept cele 7 pizze! Eu cred ca prietenul dumneavaoastra de 26 de ani va avea un timp bun la maraton. Apreciez ca va termina cei 21 de kilometri in aproximativ 1 h, 47 de minute si 52 de secunde. Aia e..

  Va salut!

  d

 2. sapte pizza in sapte zile!? Asta nu-i concurs, e … cura!!
  Si mai ‘rimeaza’ si cu … ”Sapte mirese pentru sapte frati” 😉
  Va sa zica: se dau o jivina, 15 km si 1h15min. Ce-ar putea urma!? in lipsa altor detalii (ref. antrenamente, etc.) si luand in calcul si tigarile (de pe traseu) putem ajunge la aprox. … 2h:03min:40sec. la capatul celor 21,097 km!
  P.S.
  o fi vorba de bucatarul de la restaurantul mai sus amintit!?…

 3. Pt Liviu
  Sunt convins ca prietenul meu va termina cursa. Isi doreste mult, o sa incerc si eu sa il sustin alergind alaturi de el. Daca vrei, poti face totusi o estimare de timp.

  Pt Constantin
  Da, e vorba de sapte pizza, dar nu e obligatoriu sa fie oferite in sapte zile. Se poate fie intr-o zi, fie… intr-o luna. Tu alegi cind si unde sa iti fie aduse, in Bucuresti.
  Pe de alta parte, prietenul meu detine o functie ceva mai mare, chiar de decizie 🙂

 4. 1ora 55min 20sec
  sunt curios insa cate pizza vor primi … ‘iepurii’ utilizati in cursa!… 😉

  ”detine o functie ceva mai mare, chiar de decizie”
  e clar: ori e seful de magazin ori e … baiatu’ de la livrari!… care decide singur pe ce traseu sa livreze marfa; mai putin cu sapte cutii… :))

 5. Salut!
  Teoretic, nu va termina cursa. Practic, fiind un om ambitios, va obtine undeva peste 2:15:00.
  Bravo lui!

 6. Un concurs inedit , trebuie sa recunosc.Desi ipoteza este cam sumara ,teoretic am putea incerca calcule din fizica , sau o regula de trei simpla din matematica,insa practica tine cont de mai multi factori : varsta, antrenament ,vicii si nu in ultimul rand ambitie , perseverenta si consecventa.Astfel un sprint la final l-ar putea aduce un timp bun: 1 h : 44 : 48.Ii tinem pumnii.

 7. tot respectul pentru eforturi si mai ales pentru pasiunea care se citeste in „nerabdare, ingrijorare si preocupare”; iar 2h:21min:13sec e un timp la fel de bun ca oricare altul la finalul tuturor celor 21 de km!
  si plusez!
  daca termina cursa primeste un bax de Gatorade! daca nu termina cursa, primeste doua, pentru antrenamentele viitoare!

 8. Da crei premiu

  Interventia moderatorului:
  Mesajul editat si scris corect romaneste se va citi: „Dar care-i premiul?”
  Raspunsul meu: scrie clar in textul blog-ului.

 9. 1h.20′. Banuiesc, ca de data asta s-a antrenat mai cu spor si deci va reusi un timp bunicel!

 10. Zuper timp. Tot sunca, tot kilometri de alergat, tot limba scoasa indiferent de rezultat, dar un zvon biciuie eventul. Jivina a dat peste reteta succesului..:).

  La concurs nu ma bag ca nu stiu cu cifrele si timpii, iar sunca imi tine de cald. Pofta buna la alergat gagiule.

 11. 1:48 sau 1:51.
  In continuare dau cu zarul, iese: 1:48:30 pentru ca ii doresc sa se autodepaseasca!

 12. – va termina cursa !
  – va face un timp cuprins intre 1h30′ si 2h !
  – ambitia, determinarea, conditiile meteo, sprijinul suporterilor, mindria sunt factori ce vor ajusta timpul la 1:46:46!

  Hai bre, SUCCES!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also