sâmbătă, iunie 15 2024

Balcaniada de alergare montană. Recorduri naționale la marș. Și cursă la Pitești

#### La nivelul cifrelor se stă bine. Trei medalii de aur, trei de argint și trei de bronz, toate obținute – pe 15 mai -, la Campionatele Balcanice de alergare montană desfășurate la Câmpulung Moldovenesc. La fete (senioare, distanță 12km) prima s-a clasat Mădălina Florea – 1h:06min:01sec, ea fiind urmată de Ingrid Mutter – 1h:06min:23sec. În apropierea podiumului, pe locurile 4 și respectiv 5 au venit Denisa Dragomir și Liliana Dragomir (Danci). Pe echipe, fetele au ocupat poziția 1.

La băieți (seniori, 12km), titlul balcanic a fost cîștigat de slovenul Timotej Becan – 57min:22sec, urmat fiind de Leonard Mitrică (58min:48sec), Viorel Pălici (59sec:10sec) şi Cristian Moşoiu (1h:00min:37sec). Ultimul reprezentant al ţării noastre, Szabolcs Istvan Gyorgy, s-a clasat pe locul 10. Pe echipe, România a obținut tot aurul.

La junioare, cea mai bună clasare individuală a fost locul 6, în timp ce echipa a obținut bronzul. La juniori, Andrei Ihnatiuc a venit pe locul 3, iar pe echipe s-a obținut argintul. Toate rezultatele se găsesc aici. La cea de-a 13-a ediţie a Campionatelor Balcanice de alergare montană au participat 64 de sportivi din şase ţări: Ucraina, Turcia, Slovenia, Republica Moldova, Bulgaria şi România.

#### Duminică a avut loc a doua ediție a Pitești Half Marathon, concurs cu probe de semimaraton, cros 10km și cursă populară (5km). În proba cea mai lungă primii au terminat Georgian Necula – 1h:08min:32sec și respectiv Adina Ungureanu – 1h:28min:16sec. Toate rezultatele sînt disponibile aici.

#### La un concurs desfășurat în Cehia, atletul Marius Cocioran a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de 50km marș, realizînd totodată un nou record național: 3h:55min:29sec, îmbunățind vechea performanță, care îi aparținea, cu 30 de secunde. La aceeași competiție, Ana Rodean a realizat un nou record național în proba de 35km marș – 2h:59min:27sec.

România are șase atleți calificați la JO de anul acesta, pe lîngă Cociorean urmînd să fie la Tokyo Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

Comments

comments

Previous

Despre imunitate

Next

Va fi Semimaraton în București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also