Info general

Pe scurt. Rezultatele

Să trecem direct la subiect(e):

Campionii naționali Mutter și Zincă / Foto: FubyShop

# Campionatul național de alergare montană pe distanță scurtă (individual, echipe și juniori). S-a alergat la Cîmpulung Moldovenesc, pe trasee între 5-6km (+600m-800m diferență de nivel) și 10-12km (+800m-1100m).
Cursa băieților a avut la start cam pe toți cei mai importanți alergători montani ai momentului. După o cursă în care a pornit tare și a accelerat pe a doua buclă a traseului, Ionuț Zincă (Steaua București) s-a impus cu un timp de 57min:51.93sec. El a fost urmat de Gabriel Bularda (CSU Știința București) – 58min:23.90sec și de Andrei Preda (Steaua) – 1h:00min:08.23sec.
La fete, unde au lipsit cîteva favorite din motive legate de alte priorități, Ingrid Mutter (CSM Cluj) a reușit să cîștige clar, cu un timp de 1h:12min:44.23sec. Pe podium s-au clasat coechipierele sale de club, Crina Buzgan – 1h:19min:11.59sec și Ionela Dobrița – 1h:19min:53.48sec.
La juniori s-au impus Loredana Viziteu (LPS Botoșani) și Daniel Rus (Athletic Bistrița). Toate rezultatele se pot vedea aici.

Să devenim campioni împreunăSă devenim campioni împreună

# Dintre cursele de alergare desfășurate în 20-22 septembrie, să menționăm a patra ediție a Apuseni Ultra Race, o competiție cu trei probe, de 40km, 100km și 170km. În cursa cea mai lungă s-a impus Laurențiu Vezențan – 28h:41min, în timp ce în cursa de 100km primul a fost Bartha Balint – 11h:16min. În fine, în cursa de 40km cîștigător este Szabolcs Takacs – 3h:51. Rezultatele vor fi disponibile pe site-ul oficial.

# Alte concursuri: ”veteranul” Mureș Olt Maraton (rezultatele aici) Istrița Escape (cu probe de maraton și semi+, detalii la istrita-escape.ro), Maratonul Cetății Suceava (cu semimaraton și cros, detalii www.maratonulcetatiisuceava.ro), Alba Iulia City Race (clasamentul la semimaraton e aici) și, aflat la debut, Maratonul Visit Covasna (rezultatele aici).

# Și dacă tot am vorbit de ultramaratoane, să spunem că Adrian Toma (Cluj) a reușit să cîștige ediția din acest an a Golsteig Ultra Race, proba cea mai lungă, de circa 661 km. Toma a luat startul pe 13 septembrie, la prînz și a încheiat exact o săptămînă mai tîrziu. Cursa mai are probe de 488km și 166km. Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Comments

comments

>
Previous post

JO 2020. Tehnologia va fi de top

Next post

Vâlcea Forest Run. Sport pentru toată familia

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *