Info general

Pentru copii. Campioni speciali

Copiii sau tinerii cu dizabilități pot concura alături de cei care nu se confruntă cu aceste probleme, promovînd astfel, prin sport, integrarea sociala a persoanelor defavorizate.

Vineri, 11 mai, începînd cu ora 9:30, în Parcul Național – Aleea Belvedere, va avea loc cea de-a XI-a ediție a competiției „Ziua sportului – Campioni Speciali”, inițiată și organizată de Liceul Tehnologic Special nr. 3 București.
În cadrul competiției „Campioni Speciali” copiii vor concura la cros, tenis de masă, șah, mini-fotbal și o probă artistică la alegere.

Invitati speciali sunt Paula Ivan, supranumita „Eroina de la Seul”, deținătoare a recordului olimpic la proba de 1500m și Violeta Beclea-Szekely, campioană europeană la 1500m, vicecampioană mondială și olimpică.
Mai multe informații puteți găsi pe www.campionispeciali.ro. Organizatorii au nevoie de voluntari pentru buna organizare a evenimentului.

Liceul Tehnologic Special nr. 3 este o unitate de învăţămînt special, pentru copii şi tineri cu dizabilităţi (hipoacuzici – surzi, precum și cu deficiențe asociate). În şcoală învaţă un număr de aproximativ 300 de elevi, în clase speciale de liceu, de învăţămînt primar şi gimnazial.

„Ziua sportului – Campioni Speciali” îşi propune să promoveze calităţile sportive ale copiilor cu dizabilităţi care nu au acces la sportul de performanţă din cauza marginalizării, precum şi să mobilizeze şi să determine c]t mai mulţi elevi şi voluntari să practice sportul.

Sufletul acestei iniţiative este profesorul Ioan Moisa care mărturiseşte că ceea ce-l motivează să organizeze, în fiecare an, acest eveniment este zîmbetul de pe faţa copiilor, încrederea pe care sportul le-o redă acestora, bucuria de a se manifesta şi de a trece peste barierele impuse de societatea în care trăiesc.

Comments

comments

>
Previous post

Pe scurt. Rezultatele

Next post

Maratonul prostiei?

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *