marți, iunie 18 2024

fr

de Marian Chiriac

Alerg.ro a prezentat recent o inițiativă care își propunea semnalarea fenomenului de ”bandit runners” și în România. Sau altfel spus, folosind o definiție care nu îmi aparține, a fenomenului ”alergătorilor blatiști” (participanți la curse care nu se înscriu oficial).

În acest sens, au fost prezentate mai multe imagini ale unor participanți la cele două ediții de până acum ale competiției Forest Run Grand Prix, imagini găzduite pe blogul http://banditialergatori.tumblr.com/. Toate aceste imagini prezentau doar alergători fără număr de concurs.

Din păcate, printre imaginile selectate s-a aflat și una în care era dl Mihai Bogdan Ioniță, care a concurat oficial la amândouă concursurile din seria Forest Run.

Inițiatorii blogului ca și Alerg.ro își cer pe această cale scuze pentru eroarea comisă.

”Demersul început este în regulă, însă când ați început să faceță etichetări de persoane, asociindu-le imaginea cu aspecte defăimătoare ar fi trebuit să faceți ceva verificări.

Am 45 ani și în 2013 am participat (plătind bineînțeles taxa) la 45 de concursuri de mtb, triatlon, înot și alergare. Sunt membru al Asociației Sportul Pentru Tine ce organizează două competiții de mtb și a sponsorizat cu 10.000 ron o altă competiție sportivă aflată la începuturi. Chiar și așa, ați decis să deschideți lista cu persoana mea!
Consider că mi-a fost afectată negativ imaginea și vă notific pe această cale ca în termen de 24 de ore să publicați o dezmințire, împreună cu scuze și poza mea”, spunea dl Mihai Bogdan Ioniță într-un mesaj.

Așadar, încă o dată scuze.

În încheiere aș vrea să reamintesc definiția alergătorului blatist (vezi mai jos) și să anunț că săptămâna viitoare vom găzdui un text care să prezintă concluziile acestei inițiative.

“Un bandit alergător NU este cineva care aleargă întâmplător pe traseul de concurs, mai ales dacă respectiva competiţie se desfăşoară pe un traseu care nu este închis publicului (ex.: un parc) sau cineva care se delimitează clar de restul concurenţilor (ex.: aleargă în sens opus acestora, nu se opreşte la punctele de hidratare, nu trece linia de finiș, nu pretinde să primească medalie sau alte facilităţi pentru care nu a plătit)” (conform blogului: banditialergatori.tumblr.com)

Comments

comments

Previous

Batoane de casă

Next

Gerar 2014. Impresii și rezultate

7 comments

 1. Da, se pare ca nu e OK treaba asta cu publicarea pozelor banditilor. Mai mult incurajam fenomenul.
  Si eu as fi fost suparat ca Dl. Ionita, desi e cam fortata treaba cu „dezmintirea”. Haideti, va rog, sa nu tabloidizam alergarea!

 2. Scuze , scuze dle.draga dar daca nr.nu este la vedere ,saraci organizatori de unde sa ghiceasca , propun ca la urmatoarele alergari sa vina si Mama Omida sa identificce alergatorii fara nr.la vedere dar care au patit totusi taxa de participare

 3. Iar eu aş mai vrea să adaug, pe lângă scuze pentru greşeala pe care mi-o asum, că blogul a fost iniţiativa mea personală şi nu îi implică în niciun fel pe colegii mei de la Forest Run.

 4. Bravo pentru scuzele atat de prompte! Pe de alta parte daca as fi fost eu in situatia asta, nu cred ca m-as fi simtit atat de ofensat si nici nu as fi fost facut declaratii pe un ton atat de radical. Cred ca nici etalarea performantelor sportive si organizatorice nu era necesara, ci doar o simpla verificare a calitatii de participant oficial la cursa respectiva. Dar pun accentul pe NU CRED, pentru ca nu am fost pus in situatia asta.
  Mai ales ca acum e prima data cand vad poza „incriminatorie”. La momentul cand am citit eu articolul anterior, pozele erau protejate cu parola.
  Dar acu’ chiar m-ati facut curios, tre sa incerc si eu sentimentul de „bandit” la o cursa :). Run Robin! Run!

 5. Am facut un comentariu la articolul original, cred ca are rost si aici: puneti poze cu cei care beneficiaza fraudulos de facilitati oferite de organizatori contra taxa, in timp ce o fac. O poza doar cu un om alergand in spatiul public fara numar e o vinatoare de vrajitoare jenanta. Fapta e proba suficienta si in instanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also