luni, iulie 22 2024
Și a fost a șaptea ediție a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON

# Au fost peste 16.000 de participanți, din 65 de țări, la toate probele Semimaratonului București (curse competitive, plus curse populare și pentru copii), conform cifrelor oferite de organizatori.

# Proba de semimaraton a fost cîștigată de Siele Patrick Kipkorir din Kenya, care a înregistrat un timp de 1h:00min:05sec, ceea ce reprezintă un nou record al cursei. El a fost urmat de conaționalii săi, Konga Roncer Kipkorir (locul 2), în 1h:01min:19sec și de Kangogo Justus Kipkogei (locul trei), cu timpul de 1h:01min:32sec.

# Și la feminin s-a înregistrat un nou record al cursei. Semimaratonul a fost cîștigat de Korikwiang Pauline Chemning din Kenya, care a terminat în 1h:10min:07sec, ea fiind urmată de către conaționala Cherotich Daisy cu timpul de 01h:12min:07sec şi de Abeylegesse Elvan, din Turcia, pe locul trei cu 1h:12min:27sec.

Toate rezultatele se găsesc aici.

În ceea ce privește proba de 21km național bărbați, Alexandru Corneschi a terminat cursa primul, cu timpul de 1h:11min:29sec, iar la categoria femei Ionela Puia a terminat prima cursa cu timpul 1h:23min:34sec.

La Cursa 10 km individual, câștigători au fost Liviu Croitoru din Republica Moldova, cu timpul  31min:42sec la masculin şi Adela Bălțoi din România, cu timpul de 37min:11sec,  la feminin. Cursa Ștafetă Scholl a fost cîştigată de echipa Hope Champions, cu timpul 1h:09min:06sec.

Cursa  Populară a fost câștigată la masculin de către Bogdan Macovei, cu timpul de 09min:28sec, iar la feminin, Florina Pierdevară, înregistrând timpul 10min:11sec.

Sâmbătă 12 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul 3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. În aceeași zi, 1500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat la Cursa Adolescenților Carrefour pe o distanță de 2,5 km.

La cursele adulților au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii în bani și vouchere World Class. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani, voucher carburant OMV Petrom. și test drive VW e-Golf. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom.

Premiile cursei 10 km individual Volkswagen (10,548 km) și Ștafete Scholl au fost în bani și vouchere oferite de World Class. La Cursa Populară Vodafone, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit telefoane mobile de ultimă generație sau produse electronice.

În premieră pentru Europa, la cea de-a șaptea edițe a Semimaratonului București, Volkswagen a lansat Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le oferă alergătorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor. Acestea vor fi publicate pe paginile personale de Facebook, începând de miercuri, 16 mai. În prealabil, alergătorii vor trebui să se autentifice pe site-ul evenimentului – www.bucuresti21km.ro – în secţiunea dedicată.

Comments

comments

Previous

Mondialele de Ultramaraton Montan. Campionii și rezultatele

Next

Testare On Running

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also