joi, aprilie 18 2024
Beneficiind de o zi minunată de primăvară, sâmbătă, 1 aprilie 2017, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Semimaratonului Brașov Intersport, o competiție de alergare montană pe potecile din jurul Brașovului, organizată de Asociația Club Sportiv 21 și având ca sponsor principal lanțul de magazine Intersport, se arată într-un comunicat de presă.

1000 de sportivi s-au aliniat la startul din acest an, alergătorii întrecându-se la cele două probe din concurs: cea de cros și respectiv semimaraton, traseele ambelor îmbinând porțiuni de asfalt, drum forestier și poteci montane în proximitatea unor obiectivele turistice emblamatice pentru această zonă a orașului precum Biserica Sf.Nicolae și Prima Școală Românească, Pietrele lui Solomon, Poiana Brașov. Cei care au participat la cursele din acest an au fost întâmpinați cu aplauze și urale de voluntarii de pe traseu și încurajați să țină ritmul alergării de toboșari, percuționiști și chitariști care au crescut mult bună dispoziția de pe traseu.

Câștigătorii din acest an ai probei de Semiraton Brașov Intersport, care constă în parcurgerea unui număr de aproximativ 21km cu o diferență pozitivă de nivel de 640m, au fost Nicolae Bălan la categoria masculin cu un timp de 1h:18min:13s și Cindy Callawert la categoria feminin, care a încheiat concursul cu un timp de 01h:42min:09s.

Traseul de 10 km al probei de Cros Vodafone are o diferență pozitivă de nivel de 380m și a fost câștigat  la băieți de Ștefan Pleșa care a alergat distanța în 41min:31s și de Ilinca Maria Tempeanu care a fost prima fată ce a trecut linia de sosire cu un timp de 52min:35s.

Atmosfera din zona de Start/Sosire din Piața Unirii a fost una electrizantă și relaxantă în același timp. Trupa de toboșari SuperChill a încins atmosfera atât înainte cât și după start, MC-ul a ținut tonul cu muzica pe care a ales-o special pentru eveniment iar suporterii i-au întâmpinat cu aplauze pe toți cei care au trecut linia de sosire. În zona de revitalizare, atât concurenții cât și suporterii au găsit apă, sucuri, paste, fructe, iaurt, bere Radler și pe care le-au putut servi în liniște în zona special amenajată cu mese și băncuțe.

La corturile sponsorilor din acest an concurenții puteau face și primi pe loc fotografii printate, puteau obține informații tehnice despre pantofi și îmbrăcăminte de alergare, despre cele mai indicate produse de revitalizare, iar la cortul Intersport o analiză gratuită footscan și consiliere în alegerea celor mai  potriviți pantofi dedicați activităților sportive.

Așa cum v-am obișnuit încă de la prima ediție a acestei competiții din 2012, la toate cele 5 ediții de până acum, fondul de premii a fost și este unul generos, sportivii clasați pe primele locuri plecând acasă cu cadouri consistente. Anul acesta, la proba Semimaraton Brașov Intersport, atât la Open masculin cât și la Open feminin s-au premiat primele 8 locuri, după cum urmează:

 • Locul 1: 1200 ron, Ceas Polar, pantofi Scott, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 2: 1000 ron, șapcă The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 3: 800 ron, vizor The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 4: 600 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 5: 400 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 6: 300 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 7: 250 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 8: 200 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana

Indiferent de categoria de vârstă (18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani și 60+) primii 3 sosiți la proba de 21 de km, atât la feminin, cât și la masculin, au primit următoarele premii:

 • Locul 1: voucher Intersport de 200 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 2: voucher Intersport de 150 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 3: voucher Intersport de 100 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana

La proba Cros Brașov Vodafone, atât la Open masculin cât și la Open feminin sportivii clasați pe primele 5 locuri, au primit următoarele premii:

 • Locul 1: 500 ron, Brățară Polar, pantofi Scott, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 2: 400 ron, șapcă The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 3: 300 ron, vizor The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 4: 200 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana
 • Locul 5: 100 ron, tricou The North Face, sticlă de vin Terra Romana

Semimaraton Brașov Intersport este o competiție implicată în susținerea de proiecte umanitare cu impact în comunitatea locală. La edițiile din anii trecuți am ajutat la strângerea de fonduri pentru copiii îngrijiți de Hospice Casa Speranței și de Asociația Copiii de Cristal, iar împreună cu SMURD am derulat un progam de Cursuri de Prim Ajutor pentru 40 de elevi de liceu. La ediția din 2014 am reușit prin implicarea concurenților în campanii de fund-raising să achiziționăm 1 HOSmașină, care este deosebit de utilă echipei medicale HOSPICE. Banca Transilvania s-a alăturat acestei inițiative și la sfârșitul evenimentului a donat încă două mașini fundației.

Campania umanitară de strângere de fonduri inițiată în acest an, Alerg pentru Robert Cadar, a adunat aproape 20.000 ron din donațiile celor care vor să-l sprijine pe Robert în lupta lui cu o formă rară de cancer, iar Semimaraton Brașov Intersport a con tribuit cu 4500 ron la această sumă.

Pe lângă donațiile directe în bani care se pot face prin intermediul platformei sprijina.ro, cei interesați au putut achiziționa tricourile E rândul meu să alerg pentru Robert, create special pentru această ocazie.

Comments

comments

Previous

Decathlon. Îndemn la mers sportiv

Next

Compressport. Schimbă jambierele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also