sâmbătă, iulie 13 2024

Pe scări, prin pădure sau contra timpului. În rest, a fost prima zăpadă a iernii…

Solomon
Alergare pe scări

Totul a început vineri, la ora 14:00. Atunci, Gabriel Solomon a decis să mai renunțe la proiectele colaterale alergării și să mai fugă și el. Nu puțin, însă, ci o zi și o noapte. Și pe scări. SkyRun 24h, așa cum s-a numit proiectul, a presupus o alergare de 24 de ore pe scările SkyTower, cea mai înaltă clădire din România: 34 de etaje, 119 metri înălțime sau 680 de trepte de urcat.
În cele din urmă, Gabriel Solomon a reușit să urce de 121 de ori, cumulând o ”ascensiune” de 14.399 metri. Cea mai bună performanță mondială în această inedită ”probă” este de 18.585 metri urcați pe scări.

Cu puțin timp înainte de terminarea proiectului SkyRun 24h, în aceeași clădire s-a dat startul celei de a doua ediții a SkyRun, competiție de alergare pe scări. Au fost 499 de participanți. Cel mai rapid s-a dovedit Florin Munteanu, care a urcat cele 680 de trepte în 2min:51.7sec (nou record), iar la fete pe primul loc s-a situat Maria Magdalena Velișcu – 4min:15.2 sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Semimaraton

Deși vremea nu a fost chiar prietenoasă, 218 alergători s-au aliniat la startul celei de a doua ediții a Crosului Făget. Competiția, desfășurată în apropierea Clujului, în pădurea Făget, a avut două probe – semimaraton (22 km) și cros (9km). În cursa cea mai lungă cei mai rapizi au fost Daniela Cârlan – 1h:51min:09sec și respectiv Vitalie Gheorghiță – 1h:23min:34sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Inedit

O mână de nostalgici ai verii (după alte surse, ai berii) s-a strâns duminică de dimineață, la ora 3:30, în parcul Tineretului din București. Vremea a fost câinoasă, rece și cu destul de mulți fulgi de nea (a fost prima ninsoare a iernii). Ei au alergat circa 9 km, ceea ce la prima vedere nu e chiar o performanță. Ineditul acestei curse a constat însă în faptul că ea s-a terminat înainte de ora startului, respectiv la 3:15. Deși pare imposibil acest lucru, acești bravi români (inițiativa aparține lui Adrian Mila, după o idee de Marius Dragu și Liviu Vasile) au reușit să învingă timpul profitând de faptul că la acel moment al zilei/nopții s-a trecut oficial la ora de iarnă (ora 4 a dimineții devenind ora 3).

Imagine: Gabriel Solomon odihnindu-se. Foto de Radu Cristi.

Comments

comments

Previous

O zi și o noapte pe scări

Next

Descoperă cu DECATHLON plăcerea și beneficiile alergării (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also