miercuri, august 17 2022

Sîmbătă, s-a dat startul celei de a cincea ediții a 1000Balkan Charity Challenge, un eveniment sportiv de alergare și ciclism care presupune parcurgea distanței dintre București și Sofia, și retur. Grupul de sportivi va ajunge în capitala Bulgariei pe 1 noiembrie, urmînd ca sosirea la București să aibă loc o săptămînă mai tîrziu.

Traseul presupune traversarea de două ori a Dunării și a munților Balcani, trecând prin locuri cu peisaje spectaculoase, cu urcare pînă la 3.500 de metri altitudine. Astfel, prima parte a maratonului, de la București la Sofia, va fi parcursă pe bicicletă, în patru zile, câte 160 de km în fiecare zi. La întoarcere, participanții vor parcurge traseul în alergare, timp de 7 zile, respectiv câte 60 de km pe zi.

b

Evenimentul își propune promovarea sportului, în mod special a celui de masă în natură, ca un mod de viață alternativ, sănătos și accesibil, dezvoltarea culturii implicării sociale și susținerea fundațiilor non-profit prin strîngerea de fonduri pentru  cauze caritabile din România și Bulgaria și conectarea oamenilor din țările vecine.

Fiecare participant și voluntar strânge fonduri, angajându-se să strângă un minim de 150 de euro. Organizatorii fac un apel către companii și persoane private să doneze uneia dintre cauzele  caritabile. Se pot face donații foarte ușor și sigur pe pagina de web oficială a evenimentului http://www.1000balkan.com.

Evenimentul poate fi urmărit pe facebook la adresa 1000km Balkan Charity Challenge. Zilnic vor fi postate clipuri și fotografii de pe traseu.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultatele

Next

ProShop. Un nou magazin Salomon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also