marți, iulie 16 2024

O să începem puțin altfel retrospectiva celor mai importante competiții de alergare interne desfășurate în ultimele zile. Altfel, pentru a sublinia un rezultat individual, un rezultat deosebit prin faptul că a fost realizat la 90 de ani. Astfel, doamna Elena Pagu a realizat miercuri un nou record mondial în proba de 5.000 metri marș (timp 44min:28sec) în cadrul Campionatelor Mondiale pentru Atleți Veterani, care se desfășoară la Perth, în Australia. Acum să mai zică cineva că Ed Whitlock (deținător a nenumărate recorduri mondiale în probe de alergare, inclusiv recent un timp de sub 4h pe maraton la 85 de ani) nu are concurență. Detalii despre competiția de la Perth: www.perth2016.com.

pagu

Și acum rezultatele de la principalele concursuri din week-endul 22-23 octombrie

Cros

  • Campionatele Naționale de Cros, desfășurate la Băile Felix. Au participat 208 atleți, 120 la masculin și 88 la feminin, de la 55 de cluburi. Distanțe pentru juniori, tineret și seniori. Cum nu a existat cronometrare, o să consemnăm doar numele celor mai rapizi, rezultatele complete fiind disponibile aici. Astfel, băieții au alergat 10km, campion național devenind Nicolae Soare. El a fost urmat de către Marius Ionescu și Andrei Ștefana. La fete, distanța de parcurs a fost de 8 km, pe podium situîndu-se în ordine Ancuța Bobocel (campioană națională), Mădălina Florea și Cristina Negru.

Maraton

  • A cincea ediție a Maratonului Delta Dunării s-a desfășurat la Sulina. Probe de maraton (individual și ștafetă), semimaraton, 15km și 5 km. Circa 100 de participanți. Primii la maraton au fost Ștefan Sălăgean și respectiv Iuliana Lifigiu, în timp ce la semimaraton cîștigători au fost George Bulgaru și Daniela Petrescu. 42 de copii de la Liceul Jean Bart din Sulina dar și din alte localități din Delta Dunării au alergat în ștafetă, câte 1 km pe traseul maratonului, ducînd un steag tricolor.
  • Codlea. A doua ediție a competiției caritabile Maratonul Montan Rafael, desfășurată la Măgura Codlei, jud. Brașov. Au fost patru probe: 5km, 10km, semimaraton și maraton. Circa 235 participanți. La maraton pe primele locuri s-au clasat Claudiu Retea – 4h:10min:58sec și Denisa Diaconu – 5h:20min:48sec. La semimaraton, primii au fost Traian Flucuș – 1h:36min:02sec și respectiv Carmen Albișteanu – 2h:01min:34sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Trail

  • Zărnești Challenge. Un concurs de trailrun cu obstacole ajuns la a patra ediție (numărînd aici edițiile de vară și toamnă). Probe pentru elite și amatori, primii avînd de alergat pe un traseu de circa 14km, ceilalți pe distanța de 7km. Aproape 120 de participanți. La elite, cei mai rapizi au fost Viorel Pălici – 1h:30min:02sec și respectiv Mariana Nenu – 2h:07min:33sec. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Și acum alte cîteva rezultate individuale. Astfel, cele mai bune alergătoare montane ale momentului, Ingrid Mutter și Denisa Dragomir, s-au situat în această ordine pe primele două locuri ale Bellagio Skyrace (27km, +1840m diferență de nivel), competiție din circuitul Skyrunner Series Italia. Ambele românce concurează pentru echipa Valetudo Italia. Mai multe detalii, inclusiv timpii, aici.

Nu este o alergătoare profesionistă în sensul propriu al cuvîntului (adică nu trăiește din sport), însă este o profesionistă prin dăruire și efort. Astfel, Maria Magdalena Velișcu, căci despre ea e vorba, a reușit să se claseze pe locul 2 la general, la feminin, în cadrul Dresden Marathon (Germania). Timpul ei, de 2h:56min:00sec, reprezintă un record personal.

Și tot o clasare pe podium, locul 1 – e drept că la categoria de vîrstă – a reușit Ștefan Dan, în cadrul Ultramaratonului Cappadochia. El a parcurs cei 110km ai cursei într-un timp de 14h:58min:16sec, clasîndu-se pe locul 9 la general. Toate rezultatele se găsesc aici.

Foto: dna Elena Pagu – Perth 2016

Comments

comments

Previous

„Pe Argeş în jos”. Gata de start

Next

1000km în Balcani. Un duatlon caritabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also