joi, iulie 18 2024

Chiar înainte de Crăciun, o alergătoare din Noua Zeelandă a realizat cea mai bună performanță feminină de alergare neîntreruptă, fără a dormi.

KimUltramaratonista Kim Allan a reușit să parcurgă distanța de 500 de kilometri (310 mile) într-un timp de 86 de ore, 11 minute și 9 secunde, perioadă în care nu a dormit deloc, relatează Runners World. Startul cursei sale a fost dat dis de dimineață, pe 19 decembrie, încheind-o așadar după mai bine de trei zile și jumătate.

În vârstă de 47 de ani, Allan a dat 332 de ture într-un parc din Auckland (Noua Zeelandă), pe un circuit de circa 1,5 kilometri lungime. În ultima treime a distanței parcurse, Kim Allan a avut numeroase probleme digestive, dar și legate de rosăturile provocate de pantofii de alergare (printre altele, un membru al echipei sale i-a decupat partea de sus a adidașilor, pentru a putea continua să alerge).

Cursa sa reprezintă un nou record mondial feminin, precedenta performanță fiind deținută de americanca Pam Reed, care în 2005 a alergat 486 km în 80 de ore.

Cursa realizată de Kim Allan a avut și o componentă umanitară, ea reușind să strângă pe parcursul alergării circa 3400 de dolari pentru organizația New Zealand Spinal Trust.

La bărbați, Dean Karnazes a reușit să alerge – tot fără a dormi – circa 560 de kilometri în 80 de ore și 44 de minute (în anul 2005).

Foto: Kim Allan

Comments

comments

Previous

Run, Forest. Run nr. 1

Next

Mănâncă & Aleargă

3 comments

  1. 332 de ture de 1,5 kilometri?! Cred ca as fi innebunit la tura 20. Mie Herastraul mi se pare plictisitor daca te limitezi doar la malul lacului si ai dat deja doua ture. Banuiesc ca singura motivatie a fost recordul, altfel nu inteleg tentativa asta din mai multe puncte de vedere.
    In sfarsit, fiecare cu fluturasii lui. Pana la urma si-a depasit limitele, bravo ei!

  2. Lasind deoparte motivele pentru care Kim Allan a tinut sa stabileasca acest record, as vrea sa spun doar ca in astfel de situatii este obligatoriu sa se alerge pe un traseu nu foarte lung, in circuit. Motivele sunt simple: e nevoie de o contorizare cit mai riguroasa a distantei parcurse, problemele de hidratare/revenire se pot rezolva intr-un singur punct de control.

  3. Nu Dean Karnazes detine recordul, ci Yiannis Kouros cu 733 km in 4 zile. Dupa o mica pauza a terminat o cursa de 1600km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also