Știri pe scurt. Dragomir, semi, Japonia
Direct la subiect(e):
# O să începem cu un rezultat individual, respectiv prima victorie a Denisei Dragomir într-o etapă de Cupă Mondială de skyrunning. Dragomir a cîștigat pe 15 septembrie ZacUP skyrace del Grignone, o cursă lungă de 27km, cu +2650m. Timpul înregistrat, care e totodată și un nou record de cursă: 3h:12min:48sec. O clasare foarte bună a avut și Ingrid Mutter, care a venit pe locul 4 – 3h:32min:31sec.
Mai jos, imagini frumoase din concurs, inclusiv finișul cîștigător al Denisei Dragomir
# Altfel, în competițiile interne au predominat cursele de semimaraton. Cea mai mare, din punct de vedere al participării, a avut loc la Oradea City Running Day, unde cîștigători au fost Maria Magdalena Velișcu – 1h:23min:25sec și respectiv Marian Ploscaru – 1h:10min:24sec. Toate rezultatele aici. Alte concursuri: Run Brăila (prima ediție), CugiRace (tot la debut, cu probe de semi, maraton și ultra 55km, rezultatele aici), Transmaraton, Cupa Călimani la alergare montană, Alerg la Plai (Timișoara), Sălicea Trail Run.
# Tot în acest ultim week-end au mai avut loc două evenimente majore în alergare. Despre primul am scris deja, respectiv noul record mondial la semimaraton: Geoffrey Kamworor – 58min:01sec.
Celălalt, a fost una dintre cele mai dure campanii de selecție pentru un maraton organizată vreodată în lume. Mai exact, e vorba de Marathon Grand Championship, primul trial organizat vreodată în Japonia pentru constituirea lotului național ce va reprezenta țara la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo. Criteriile de calificare pentru trial au fost foarte dure: fie un maraton sub 2h:08min, fie două curse sub 2h:11min în ultimii doi ani (la băieți), fie un maraton sub 2h:24min sau două curse sub 2h:28min, la fete.
Hai să nu zicem că în România nu există maratonist(ă) care să îndeplinească aceste criterii. Să zicem doar că în Japonia, pentru trial s-au calificat nu mai puțin de 43 de alergători (12 fete, 31 băieți). În plus, la trial nu au participat reprezentanții Japoniei la Campionatele Mondiale de la Doha, ce urmează să aibă loc luna viitoare. Cei mai rapizi au fost Shoko Nakamura (Fujitsu) – 2h:11min:28sec și respectiv Honami Maeda (Tenmaya) – 2h:25min:15sec. Toate rezultatele și spliturile aici.