Protest pentru educație! În pas alergător
Sunt nenumărate competiții sau proiecte de alergare care au nu doar o latură sportivă ci și una umanitară. Se aleargă în această din urmă situație pentru a ajuta semeni, pentru a strânge fonduri pentru o cauză de interes public, se aleargă – inclusiv în România – pentru a planta copaci, spre exemplu.
Dar pentru câte alte motive nu se poate alerga… Un canadian a găsit însă o rațiune cu totul și cu totul inedită.
Ian Cunliffe este un învățător din Canyon Heights, o mică localitate californiană care și-a propus să alerge 22 de maratoane în 22 de zile. Nimic ieșit din comun până aici, pentru că mulți alți alergători au reușit performanțe mult mai bune.
Numai că dl Cunliffe vrea să alerge cei peste 900 de kilometri – deplasându-se zilnic câte șase ore, inclusiv pe teren accidentat – pentru a protesta astfel față de recenta adoptare a unei legi a educației care, în opinia sa, afectează situația învățământului de stat.
”Școlile particulare sunt extrem de solicitate și asta nu fără motiv. Dar, în același timp, în Canada avem un sistem public de învățământ care este foarte bun dar sub-finanțat. Sper ca prin protestul meu să îi fac pe oameni să realizeze că e nevoie de mai mulți bani în sistemul public”, a declarat Cunliffe, care nu se știe încă dacă va reuși să schimbe legislația, dar care sigur a reușit să atragă atenția presei.
Pentru că se apropie week-endul (în care, apropo sunt nu mai puțin de șapte competiții în țară, număr record!) vă propun spre destindere un concurs. Nu trebuie decât să oferiți răspunsul corect…
Întrebarea concursului este: dacă Ian Cunliffe aleargă 22 de maratoane pentru a se schimba o lege, câte maratoane ar trebui să alerge cineva în semn de protest, în România, pentru ca Traian Băsescu să se înțeleagă cu Victor Ponta?
Ma gandesc ca ar fi suficient un singur maraton, pe care insa sa il alerge … amandoi echipa la un Bucegi 7500. 🙂 Si nu tura scurta, ci tura lunga, ca sa apuce sa se cunoasca mai bine 🙂
buna idee :-). Multumesc Hadrian